PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carpetes obertes

Els despatxos del MoraBanc no descansaran durant l’estiu per poder tenir enllestida la plantilla per a l’any que ve

Per David Sansaloni

Ibon Navarro demana un temps mort en un partit de lliga.
Ibon Navarro demana un temps mort en un partit de lliga. | acb Photo / A. Baúlde

El MoraBanc no aturarà la feina als despatxos durant l’estiu. Després de les renovacions de Moussa Diagne i Babatunde Olumuyiwa, i l’adeu de Haukur Palsson, l’equip haurà de refer els seus plans per a crear un vestidor capaç de competir la temporada vinent.


Les oficines dels del Principat han rebut bones notícies en les últimes setmanes, però aquestes també suposen un canvi en la dinàmica del vestidor en comparació a la temporada passada. Figures com la de Tyson Pérez, que encara tardarà uns 10 mesos a recuperar-se de la seva lesió, són les que faran pensar l’equip directiu, ja que la posició de 2 ha quedat minvada i no se saben les condicions en les quals tornarà el de la República Dominicana. 
D’altra banda, la sortida de Palsson va arribar també de manera inesperada, ja que al jugador encara li quedava un any de contracte amb el club, però la decisió de fer ús de la clàusula que li permetia desvincular-se de l’entitat va estar presa per força major. El mateix jugador va declarar al mitjà internacional Eurohoops que «no ha estat una decisió fàcil. La meva família i jo busquem més estabilitat en les nostres vides». L’islandès també va explicar que «torno a casa per fixar les bases del meu futur treball a la indústria pesquera».

 
En paraules d’Ibon Navarro, es possible que la pròxima temporada s’hagin de canviar el rol d’alguns jugadors. «Si per mi fos, la continuïtat de l’equip seguiria tal com està, ja que el grup humà del qual disposem és increíble». No obstant això, el tècnic va explicar que, per molt que hi hagi jugadors amb contracte en vigor en la plantilla, la seva continuïtat no està assegurada. «Tal vegada vingui una oportunitat molt bona per a algú d’ells i haguem de buscar solucions en el mercat de fitxatges», va plantejar Navarro, mentre assegurava que el millor seria seguir alimentant la bona dinàmica i el creixement que estan tinguent alguns integrants de la plantilla amb el rol que se’ls ha assignat.


Tot i la incertesa de sortides i arribades, tan característica en el món del bàsquet, el que està clar és que es buscarà fer un equip capaç de competir  tant nacionalment com internacional. 


Damunt la taula, quatre noms a tenir en compte per diferents raons: Clevin Hannah, Jeremy Senglin, Nacho Llovet i Moussa Diagne. En el cas dels dos últims, els andorrans hauran d’esperar per veure amb quines condicions tornen de les seves respectives lesions. Pel que fa a Hannah i Senglin, la situació té les seves similituds. Sent el jugador destacat de la temporada,  les ofertes poden arribar a la porta de Hannah, que pel moment encara té contracte amb el MoraBanc. Quant a Senglin, la cosa es complica. El jugador va arribar fa un parell de temporades, demostrant verticalitat i qualitat, i acaba contracte. «Hem de tenir en compte com està el mercat. Potències asiàtiques, l’NBA i equips de primer nivell a Europa es fixen en aquesta mena de jugadors. Esportistes com Senglin tindrien cabuda en equips més potents que el nostre». 


Amb moltes carpetes obertes per al conjunt tricolor, el que sí que està clar és la continuïtat d’Ibon Navarro a la banqueta. Així doncs, les tres cartes que continuen com a incògnites són les d’Artsiom Parakhouski, Saulus Kulvietis i Tomasz Gielo, ja que es va confirmar la cessió de Ruesga cap al CB Bahía San Agustín, a la LEB Oro. La recuperació de Bandja Sy va deixar fora Kulvietis, que va arribar a causa de la infinitat de baixes amb què comptava l’equip. Parakhouski, en canvi, va acabar la temporada de manera molt sòlida. No obstant això, amb la continuïtat de Dime, Tunde i Diagne, Parakhouski ho tindrà difícil per seguir al Poliesportiu. En el cas de Gielo, aquest ja es va semiacomiadar del club a les xarxes socials, però està en la mateixa situació que els altres dos. En aquests moments, els jugadors figuren com a agents lliures, és a dir, no formen part de la disciplina tricolor, però en cas que no reberen cap oferta d’altres equips, i depenent de com anés el mercat per al MoraBanc, podrien tornar a les ordres d’Ibon Navarro. 

 

Renovats

-Moussa Diagne

-Babatunde Olumuyiwa

 

Baixes

-Fausto Ruesga (cessió)

-Haukur Palsson (abandona el bàsquet professional)

 

Incògnites

-Jeremy Senglin (acaba contracte)

-Tomasz Gielo (agent lliure)

-Saulius Kulvietis (agent lliure)

-Artsiom Parakhouski (agent lliure)

 

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Potser arribi una oferta per algun dels jugadors que tenen contracte i hauríem de buscar una solució»


«Hem de mirar com està el mercat. Jugadors com Senglin tindrien cabuda en equips molt potents»
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT