PUBLICITAT

El ‘Clean Up Day’ de Sant Julià aplega un centenar d’alumnes

La proposta es va aprovar en el consell d’infants i el comú recolza la iniciativa

Per El Periòdic

Els alumnes recollint brossa.
Els alumnes recollint brossa. | ANA / A. S.

Un total de 102 alumnes d’entre 10 i 11 anys, de dues classes de l’escola francesa de Sant Julià de Lòria i quatre de l’andorrana, van participar en el Clean Up Day organitzat pel comú i celebrat ahir. Tal com va indicar la consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez, aquest ha estat el primer Clean Up Day que s’organitza i que a més, va sorgir d’una iniciativa infantil de les mateixes escoles. «Pensem que és molt important que els infants des de ben petits tinguin aquest compromís vers la seva parròquia», va remarcar, ressaltant la col·laboració entre el consell d’infants i el comú.

De fet, aquesta iniciativa va sorgir d’una de les propostes del consell d’infants. En aquest aspecte, Sánchez va recordar que durant tot el curs s’han anat treballant també altres propostes, com la demanda pel manteniment «dels parcs i zones infantils netes». 

En aquest primer Clean Up Day, s’ha distribuït els alumnes de les escoles en sis grups bombolla, i s’han anat dividint entre sis camins de la parròquia. Concretament, ahir al matí els infants van netejar el camí dels Pujols, el de Fontaneda, el de Canòlich, el d’Auvinyà, el de la Senyoreta i el de Sant Cerni Nagol. «Hem escollit camins que no siguin de massa complexitat perquè puguem fer-los amb calma i amb tota la canalla», va destacar la consellera, afegint que cada grup va estar acompanyat tant de mestres i col·laboradors escolars, com per polítics i personal del comú. Una iniciativa que des del comú volen continuar realitzant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT