Escaldes-Engordany
Més coques que abans de la Covid
La pastisseria Fleca Font supera el nombre de vendes del 2019 per la festa de Sant Joan
La revetlla de Sant Joan torna al Principat amb les seves tradicions. Després d’haver passat més d’un any en situació de pandèmia, la ciutadania s’anima a gaudir de nou d’aquesta festivitat i se suma a la compra de les tradicionals coques. Tant és així, que en la Pastisseria Fleca Font han augmentat les vendes que es van dur a terme l’any 2019, quan la societat andorrana no havia patit les conseqüències del virus. Així, una de les responsables del comerç, Elena Manteiga, va explicar que «en els últims anys, exceptuant el 2020, ha augmentat la demanda».
Els números ja superaven als de les ocasions anteriors abans d’arribar al dia d’avui, una jornada que s’espera amb optimisme des del negoci. «És el dia més fort, i vendrem una quantitat major», va apuntar Manteiga, qui també va recalcar que «els clients tenen l’opció de fer una reserva o adquirir-les directament a la botiga».
L’èxit de les coques en Fleca Font es deu a un factor diferencial, segons la responsable. «Ens diferenciem per la nostra elaboració de primera mà. A més, tots els nostres productes, des del primer fins a l’últim, són de molta qualitat», va assegurar.
D’altra banda, la professional del sector va apuntar que aquest és un producte que tan sols es pot trobar durant aquests dies, ja que la pastisseria l’elabora exclusivament per a la revetlla de Sant Joan. També va afirmar que compten amb una gran varietat. «Enguany tenim de cabell d’àngel, crema, xocolata, pinyons i fruita. També ens adaptem a les demandes dels nostres clients i podem fer la meitat d’un sabor i altra meitat d’un altre», va manifestar.
Pel que respecta a la manera de treballar, Manteiga va explicar que els productes es fan mitjançant un «treball manual» per produir totes les unitats: «Fem tirades de coques. El dimarts les vam preparar totes per a la revetlla, ja que la massa ha d’estar reposant durant un temps».
Cal destacar que la demanda més gran de coques s’han realitzat per part dels hotels, que «requereixen grans quantitats», tot i que també ha estat destacable el nombre de vendes a usuaris particulars i a establiments de restauració, segons Manteiga.
Quant als llocs on s’han venut, cal tenir en compte que aquesta pastisseria se situa a Ordino i altres parròquies. Així, la responsable del comerç va assegurar que estan rebent sol·licituds des de diferents punts del Principat. «Nosaltres tenim clients de diferents zones del país. Alguns, vénen fins i tot des de Soldeu», va afirmar.
Finalment, Manteiga va opinar que aquesta tradició «ja fa uns quants anys que està consolidada a Andorra». Així, amb els números d’enguany, tot apunta que la tradició continua fent-se forta al país.