PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes-Mercader, quarts a l’exigent ral·li de Polònia

El calor asfixiant i unes pistes de terra fràgils, protagonistes en les jornades

Per El Periòdic

Vinyes-Mercader durant el ral·li de Polònia.
Vinyes-Mercader durant el ral·li de Polònia. | FotoEsport

La celebració de la 77a edició del Ral·li de Polònia va posar en marxa el Campionat d’Europa de Ral·lis 2021. Joan Vinyes i Jordi Mercader es van enfrontar per primera vegada a l’exigent prova de l’Automòbil Club de Polònia, amb l’objectiu de posar al 100% les prestacions del Suzuki Swift R4lly S sobre terra, a més de retrobar-se amb un element que, en les últimes temporades, no ha estat l’habitual en els calendaris disputats.

Els pilots van completar el ral·li, que era l’objectiu prioritari, en una meritòria quarta posició de la categoria ERC2, a 2.27.02 del guanyador, els seus companys d’equip Javier Pardo i Adrian Pérez. El podi el va completar l’equip rus Feofanov-Kokins (Suzuki Swift R4) a 1.23.08, sent la tercera plaça per als francesos Victor Cartier i Fabian Craen (Toyota Yaris), a 1.35.02 dels guanyadors. Durant les jornades (del dijous fins al diumenge), els termòmetres es van acostar fins els 40ºC, i tant els pilots com en general l’equip que estava en l’assistència de Mikolajki, van haver de prendre mesures extremes de tota mena per a mantenir la millor versió de les seves mecàniques.


Vinyes es va mostrar molt satisfet en poder completar, a un excel·lent ritme, un dels ral·lis de més prestigi en l’àmbit mundial, i sobre terra. «No hi ha dubte, molt content. Hem completat un ral·li d’una exigència molt gran. Crec per a començar, és un bon resultat, a més d’haver-ho aconseguit en un escenari desconegut», va declarar l’andorrà. Una vegada superat el primer repte de l’ERC 2021, l’equip Suzuki Ibèrica Motosport ja comença a pensar en el següent apartat del calendari: el Ral·li d’Itàlia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT