PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ambaixador de la UE es reuneix amb polítics i actors socials

En les reunions es tracta l’acord d’associació i l’encaix del Principat

Per El Periòdic

L’ambaixador de la UE, ahir en una de les trobades.
L’ambaixador de la UE, ahir en una de les trobades. | SFGA / C. Esteve

Els representants dels grups parlamentaris es van trobar ahir en format bilateral amb l’ambaixador de la Unió Europea (UE) a Andorra, Didier Lenoir, i l’ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabasa, per traslladar les seves impressions sobre l’acord d’associació, unes posicions coordinades en el marc de l’acord polític signat al tomb d’aquest projecte. En la reunió s’ha tractat l’avenç de les negociacions i la necessitat de trobar un encaix polític a les demandes d’Andorra en relació amb la política migratòria o el mercat de les telecomunicacions. Els parlamentaris van intercanviar també sobre les relacions d’Andorra amb la UE, en particular durant la gestió de la pandèmia i van insistir a prop de l’ambaixador en la importància que té per Andorra el certificat verd digital.

Els parlamentaris van fer referència a la resolució acordada pel Consell General a la tardor del 2020 segons la qual s’encomana al Govern que es convoqui el Comitè de cooperació previst en l’acord de cooperació entre Andorra i la UE del 2004, i que inclou en el seu articulat una menció expressa a la cooperació en assumptes socials i sanitaris.

L’ambaixador Lenoir es va reunir també amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. 

Finalment, l’agenda del representant europeu va incorporar diverses reunions amb actors econòmics i socials del país, que també li van fer part dels seus neguits i expectatives en relació amb l’adhesió a Europa. Aquesta és la segona vegada que l’ambaixador de la UE visita Andorra i té l’oportunitat d’intercanviar amb els diferents col·lectius en unes trobades fonamentals. 

L’ambaixador de la Unió Europea a Andorra va tancar la jornada amb una millor comprensió dels interessos dels actors tant polítics com econòmics i socials: «Aquesta visita m’ha permès percebre de manera concreta els reptes i les expectatives vinculats no només a la negociació de l’acord d’associació, sinó a la relació entre Andorra i la Unió Europea», va indicar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT