PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

AndRail celebra la primera jornada sobre l’arribada del tren al país

Hi haurà una taula rodona amb ponents de diferents àmbits

Per Victoria Gómez Pérez

L'estació de tren de Puigcerdà, en una imatge d'arxiu.
L'estació de tren de Puigcerdà, en una imatge d'arxiu. | Cerdanya Online

Després que l’Organització de l’Aviació Civil Internacional (OACI) descartés la viabilitat de la construcció d’un aeroport nacional a Grau Roig, totes les mirades han anat a parar al tren com a alternativa per desenclavar el país. La plataforma per al ferrocarril a Andorra, Andrail, va presentar ahir la jornada que durà a terme el 4 de setembre amb la voluntat de donar a conèixer què implica l’arribada del tren al Principat, com es pot fer i per què és «una solució de present i de futur», en paraules del seu portaveu, Sebastià Mijares.

Així, la jornada es dividirà en dos dies: d’una banda el dissabte 4 de setembre se celebrarà, probablement al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, una taula roda amb ponents de diferents àmbits, com són la presidenta de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma), Patrícia Bragança, el coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias, el president de la CEA, Gerard Cadena i el president de la Plataforma del Transport Públic (PTP), Adrià Ramírez, per tal d’abordar aspectes com la sostenibilitat, la mobilitat sostenible, l’economia i l’activisme, respectivament. 

El mateix dia a la tarda, voluntaris de la plataforma dibuixaran un gran mural a la plaça del Poble que «mostri les possibilitats que obre el ferrocarril a Andorra, i com a llegat de la jornada d’enguany». Tanmateix es farà una exposició i tallers interactius que serveixin per il·lustrar els principals arguments a favor del tren i altres activitats infantils per conscienciar els més menuts dels avantatges que suposaria l’arribada del ferrocarril a Andorra.

L’endemà, 5 de setembre, es farà una sortida de camp d’Alp a Sant Julià de Lòria, per conèixer el terreny i possibles dificultats que se’n puguin derivar a l’hora de construir futures vies.

Amb tot, la plataforma encara no ha enviat les invitacions als assistents, però sí que Mijares va avançar que a la part institucional de la jornada hi acudiran autoritats d’Andorra, Catalunya i l’Arieja, així com diversos voluntaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT