PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andbank col·laborarà amb l’Andorra Multisport Festival

L’entitat formarà part de tres de les cinc proves que presenta l’esdeveniment

Per David Sansaloni

Cabanes, Gallardo i Pérez durant la presentació del conveni.
Cabanes, Gallardo i Pérez durant la presentació del conveni. | EL PERIÒDIC

L’Andorra Multisport Festival encara la seva setmana decisiva, ja que aquest mateix dijous arrenquen les primeres proves. Així, el dia 24 donarà el tret de sortida el Trail 100 Andorra-Pyrénées, la cursa de muntanya amb quatre distàncies que transcorrerà a Ordino fins al dia 27, i que comptarà amb atletes de renom com Pau Capell. Tot seguit tindrà lloc l’Andorra MTB Classic-Pyrénées, la cursa de BTT per parelles, i finalment el 4 de juliol se celebrarà l’Ironman 70.3 Andorra, la mítica prova de triatló. Aquestes tres proves seran les patrocinades per Andbank, tal com va anunciar ahir el sotsdirector general de banca país d’Andbank, Josep Maria Cabanes.


El fet que es pugui celebrar la cita ja es considera un èxit tenint en compte el context actual. Malgrat tot, «la participació es troba a un 50% del previst», va indicar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, mentre afegia que malgrat tot «el retorn serà prou important» i superarà la inversió feta. L’arribada de l’Andorra Multisport Festival pot comportar un impacte econòmic important per al país i podria, també, suposar la consolidació del triatló, una disciplina que té molts aficionats al Principat, a més d’atraure a molts altres atletes internacionals. «Estem satisfets per la resposta, i més veient que a altres llocs s’estan suspenent» les proves programades, va manifestar Gallardo, que també va subratllar el guany pel que fa a la «imatge i el posicionament» d’Andorra. 


Al seu torn, el director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez, va destacar que «estar contents seria ser conformistes i no ho som» i va puntualitzar que el repte és fer «uns bons esdeveniments» de tal manera que l’any que ve es pugui estar per sobre de les xifres marcades. Pérez va valorar també la «conjunció publicoprivada» que farà que «l’esdeveniment creixi», i també va emfasitzar la implicació de la ciutadania, ja que la prova comptarà amb aproximadament 500 voluntaris. En el seu conjunt, a l’esdeveniment hi haurà representació d’uns 40 països. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT