PUBLICITAT

47 empreses esperen ser declarades insolvents a la Batllia

  • En el transcurs de l'any judicial una desena de negocis han demanat la fallida
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Un total de 47 empreses estan pendents de la declarció de fallida dels seus negocis a la Batllia. Un nombre que va creixent en els darrers anys, perquè cada cop són més les noves entrades de demandes de fallides que es registren als òrgans judicials competents.

En el que portem d'any judicial (des de juliol de l'any passat) han estat 10 les empreses que han demanat la declaració de la fallida, en el curs judicial del 2009 al 2010 van ser 27 les empreses que van entrar aquesta sol·licitud. L'any judicial anterior, del 2008 al 2009, van ser menys les entrades de demandes de fallida, en concret en van ser 12 i van quedar 37 empreses pendents de resposta. Finalment cal dir que en el any judicial 2007-2008, van ser 17 els negocis que van reclamar ser insolvents i 32 en van quedar pendents de la resolució judicial.

MANCA DE LIQUIDITAT / Davant la situació econòmica d'un negoci en el que no es pot fer front als pagaments que necessita per funcionar i té deutes superiors, les empreses fan els tràmits escaients per declarar la seva empresa en fallida i així poder tancar el negoci. La manca de liquiditat és la principal raó per la qual una empresa es planteja haver de tancar. La declaració de fallida comporta pel que fa a l'empresa una demostració de tots els comptes per tal de comprovar aquesta manca de liquiditat. Amb la fallida l'empresa demostra que no pot fer front als pagaments i qüestions com el salari dels treballadors es queda pendent de cobrament si l'empresa no cobra allò que se li deu o finalment no es cobren si realment l'empresa ha quedat endeutada i no té liquiditat. Per altra banda amb aquesta demostració de manca de liquiditat les indemnitzacions són perdonades, i els treballadors no cobren aquestes.

Es tracta d'una situació que ve donant-se al Principat, a l'igual que als països veïns, sobretot en empreses de la construcció o que depenen d'ella.

La Batllia evacua o tanca els expedients de demanda de fallida, favorable o no, una mitjana de 13 per any judicial. En el que portem d'exercici han estat 7 demandes evacuades, mentre que l'any judicial anterior en van ser 19.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT