PUBLICITAT

Grandvalira retira uns 80 forfets per temporada per ús fraudulent

  • Per evitar la mala utilització l'estació sortejarà cada mes un abonament de set anys
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors compren forfets al sector Soldeu de Grandvalira. Foto: EL PERIÒDIC

Grandvalira retira una mitjana de 80 forfets per cada temporada per ús fraudulent. Així ho van explicar ahir fonts de l'estació que van detallar que des de que es va obrir el passat mes de novembre només han estat cinc els forfets de temporada retirats. La majoria de l'ús fraudulent es fa entre persones que tenen parentesc familiar o amics. «El propietari del forfet sol conèixer qui ha fet el mal ús del seu abonament», van assegurar des de Grandvalira.

Tal i com ja va avançar el passat diumenge aquest rotatiu, aquesta pràctica és coneguda pels responsables de les pistes d'esquí i per aquest motiu cada cop més posen vigilància per evitar que es produeixi aquest ús fraudulent i revenda de l'abonament. Grandvalira ha creat una nova iniciativa per combatre aquest ús il·legal (segons la llei de l'esquí) i paral·lelament aconseguir la fidelització del client. Es tracta del sorteig de forfets amb una durada de set anys que seran adquirits pels esquiadors i la condició indispensable és que hauran de conservar el seu forfet de dia.

El domini esquiable va retirar en la temporada passada un total de 75 forfets de temporada per ús fraudulent. La d'abans, és a dir, del 2008-2009, van ser 85 els abonaments retirats.

A més de ser familiars o amics els que col·laboren en l'ús fraudulent d'un forfet, des de Grandvalira també asseguren que després de procedir a la retirada immediata del forfet, els que han estat castigats solen comprar un nou forfet.

L'actuació de la Policia, tant a Vallnord com a Grandvalira, quan es dóna una situació conflictiva amb un ús fraudulent del forfet és mínima, segons asseguren des del cos policial. De fet en aquesta temporada no s'ha fet cap requeriment al respecte. Durant la temporada del 2009-2010, els agents policials van intervenir en sis ocasions al domini esquiable de Grandvalira i cap a Vallnord.

En l'anterior temporada, l'any 2008-2009, Vallnord va requerir la presència policial quatre vegades i Grandvalira ho va fer en tres ocasions, segons asseguren des del cos.

FORFETS FINS AL 2018 / Al dors del forfet diari o multidies s'indica ja la informació d'un concurs que Grandvalira farà cada mes per sortejar forfets fins al 2018. Els esquiadors hauran de mantenir el document i accedir a la web de Grandvalira per apuntar el número de codi del seu forfet per entrar al sorteig. Els sortejos es faran cada mes amb els abonaments que s'hagin comprat durant el mes de desembre, per exemple, i després es farà un nou sorteig amb els forfets del mes de gener.

A la web ja s'anuncia aquesta nova iniciativa però serà activada perquè els esquiadors puguin accedir a apuntar els seus codis en els propers dies.

Cada esquiador haurà de conservar el seu forfet com a garantia en cas que sigui el beneficiari del sorteig i poder gaudir d'un abonament fins al 2018. A més de fidelitzar els clients, Grandvalira evitarà així la mala praxi que alguns esquiadors fan quan deixin el document que és personal i intransferible a algun familiar o amic, i inclòs aquells que el que fan és revendre-lo a un preu més baix , totes dues pràctiques penalitzades per la llei de l'esquí i que suposen la retirada immediata del forfet i inclòs el cobrament del doble del que val.

S'espera que la propera setmana pugui estar activada a la web l'adscripció al concurs. Es preveu fer cinc sortejos. El primer, encara que amb retard, serà d'aquells que van comprar el forfet el mes passat. Els abonaments ja disposaven d'aquesta informació per tant els esquiadors interessats que hagin conservat el seu forfet podran inscriure la seva codificació en breu. Amb iniciatives com aquesta, així com noves instal·lacions als torns de registre de forfets, la vigilància a les zones pròximes als punts de venda, i també als aparcaments de les pistes, els dominis esquiables pretenen combatre una pràctica il·legal que des de fa anys es dóna en l'ús de forfets.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT