PUBLICITAT

La Massana

L’equip de Copa Davis viatja cap a Macedònia «motivat»

L’expedició surt el diumenge per competir el dimarts amb el somni de l’ascens

Per David Sansaloni

Gelabert, Poux i Cervós ahir a l’acte de presentació de l’equip.
Gelabert, Poux i Cervós ahir a l’acte de presentació de l’equip. | EL PERIÒDIC

Andorra tornarà a tenir representació al torneig per països més important en l’àmbit tennístic. L’equip de Copa Davis marxarà aquest diumenge cap a Macedònia del Nord per posar-se a competir el pròxim dimarts. El conjunt tricolor estarà format per tres jugadors més un quart que exercirà d’entrenador.

 
Els escollits presenten una llista d’allò més renovada i jove: Eric Cervós, de 22 anys, compta amb quatre participacions i ha tingut, fins al moment, un rol més secundari; Damià Gelabert amb una participació prèvia, torna a l’equip nacional desprès de 10 anys i coincidint en l’aniversari del seu debut al mateix escenari; i un debutant com és Jordi Trilla. El combinat estarà dirigit per Jean-Baptiste Poux-Gautier, que serà el capità i romandrà com a quart jugador per si hi hagués qualsevol contingència.


Amb la passa a un costat que ha fet Poux-Gautier, els joves intentaran renovar i sorprendre en aquesta participació. «No tenir-lo [a Jean-Baptiste Poux-Gautier] jugant és estrany perquè és qui més ha representat Andorra a la Copa David, però sense cap dubte tenir-lo al darrere com a entrenador ens ajudarà moltíssim. L’equip està motivat i amb moltes ganes», va declarar Gelabert. La competició es farà a terra batuda, el que és un hàndicap per a Andorra, ja que no hi ha pistes amb aquest element al país. «Vaig demanar personalment als jugadors que només s’obrís la veda per poder competir, que ho fessin als màxims tornejos possibles a terra batuda. L’equip arriba amb bon rodatge i espero que sigui una cosa positiva per a nosaltres», va explicar Poux. 


Andorra estarà emmarcada al grup 4, que formarà dos subgrups, un amb quatre equips i l’altre amb cinc. A diferència d’altres anys, el campionat ha canviat i els tricolors tenen més possibilitats d’aconseguir l’ascens. Aquesta edició seran quatre (de nou equips) els qui ascendiran. Els del Principat encara no coneixen on estaran establerts, si al grup de cinc participants o al de quatre, ni amb qui. Dilluns es farà el sorteig i dimarts començarà la competició. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT