PUBLICITAT

Els infants d’Encamp, conscienciats amb la neteja

Els joves es van mostrar molt crítics amb l’incivisme que hi ha a la parròquia

Per El Periòdic

El consell d’infants celebrat aquest dijous a Encamp.
El consell d’infants celebrat aquest dijous a Encamp. | COMÚ D\'ENCAMP

Encamp va finalitzar ahir la sisena edició del consell d’infants, que integra alumnes de l’escola andorrana i francesa tant d’Encamp com del Pas de la Casa, i que es va poder celebrar de forma semipresencial a la sala del consell del comú. Durant la sessió, els joves consellers encampadans es van mostrar molt crítics amb l’incivisme que hi ha a la parròquia i per aquest motiu van proposar poder fer algun Clean Up Day i també campanyes de conscienciació per combatre l’incivisme. En la mateixa línia, els representants del Pas de la Casa també van demanar netejar els marges del riu per poder gaudir plenament de la natura i embellir la parròquia. En aquest sentit la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va manifestar que «la línia que proposen els infants és la que el comú ja està implementant» amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels residents i no tant a nivell turístic.
Per aquest motiu, Mas va comentar que moltes de les propostes que han formulat els joves consellers ja estan implementades o s’estan duent a terme. Així, pel que fa a la lluita de l’incivisme, des de la corporació donaran suport al Clean Up Day i va explicar que també s’està duent a terme una campanya de conscienciació. De fet, va comentar que ja van canviar el reglament per poder dur a terme sancions als propietaris incívics de gossos i va remarcar que són la parròquia amb més pipicans. Tot i així, també va voler fer reflexionar als joves perquè aquest esperit crític que mostren, es traslladi al seu dia a dia amb les seves accions.
Quant a l’embelliment del Pas de la Casa, els infants van demanar tenir més cura de les jardineres, donar més color a la vila i rehabilitar la plaça de l’església. En resposta, Mas va declarar que ja van adquirir el compromís de fer un nou parc al Pas de la Casa «a la coberta de l’antic edifici de la duana», la qual s’adaptarà. A la zona, a banda, també s’hi instal·larà un skatepark. A més, «estem reordenant el Pas de la Casa perquè hi hagi una homogeneïtzació del poble», va indicar, confessant que a nivell de jardineres, la climatologia és molt adversa. D’altra banda, una de les propostes que més es va repetir és la d’habilitar un carril bici fins a les escoles i una zona d’aparcament de bicicletes. En aquest sentit, Mas va indicar que li sembla una idea molt bona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT