PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Niu aposta per una nova empresa de robòtica

Kime és un robot que fa de cambrer i es controla a través d’una pantalla tàctil

Per El Periòdic

El robot Kime.
El robot Kime. | Macco Robotics

El Niu d’Andorra Telecom acull la segona empresa de robòtica en pocs dies i la cinquena en el que va d’any 2021: Macco Robotics, els robots de la qual, amb disseny i fabricació espanyola, permeten preparar i servir aliments i begudes de manera segura, portar les comandes des de la cuina o la barra fins a les taules i desinfectar els espais. El CEO de Macco Robotics, Víctor Martín, va explicar el motiu pel qual creu que aquests productes podrien encaixar al Principat: «Aquesta mena de tecnologia que treballa de cara a les persones, que és visible, només és aplicable a zones innovadores, amb ambició, i per això hem pensat en Andorra». 

Per la seva banda, el responsable del Niu d’Andorra Telecom, Miquel Gouarré, va destacar que Macco Robotics «permet recopilar una gran quantitat de dades en relació al negoci i al servei».

L’empresa comercialitza diversos productes al mercat. Kime és un robot que fa de cambrer amb forma humana que està integrat en una mena de quiosc, i es controla a través d’una pantalla tàctil i una aplicació. També hi ha el Cart, un nou concepte de carret robotitzat per a servir aliments i begudes, de disseny portable i multifuncional. 
Macco Robotics també disposa del robot cambrer Dibo Delivery, una plataforma automatitzada creada per treballar servint aliments des d’un punt a un altre. A. Per últim, Dark Kitchen és un nou concepte revolucionari pel qual els negocis d’hostaleria proveiran a les plataformes delivery a través de «restaurants fantasmes». D’altra banda, la coordinadora del Niu d’Andorra Telecom, Marta Ambor va informar que aquesta start-up participarà el dia 18 en l’esdeveniment Andorra Business Market. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT