PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alumnes de segona ensenyança aprenen a ser emprenedors

L’objectiu és fomentar la capacitat de lideratge entre els estudiants

Per El Periòdic

Alumnes de segona ensenyança a la primera Jornada d’Emprenedoria.
Alumnes de segona ensenyança a la primera Jornada d’Emprenedoria. | Ana/E.C.

L’emprenedoria, des del punt de vista empresarial, es basa en la capacitat per posar en marxa un negoci i tirar-lo endavant amb èxit, però si el públic objectiu són joves d’entre 13 i 15 anys, l’emprenedoria adquireix un vessant més aviat inspiracional. I és que l’objectiu de la primera Jornada d’Emprenedoria organitzada pel Ministeri d’Educació és, precisament, fomentar les capacitats de lideratge entre els alumnes, així com ajudar-los a gestionar el temps i els recursos, ensenyar-los a enfrontar-se amb els encerts i els fracassos i dotar-los d’unes capacitats socials que necessitaran en un futur pròxim.
Durant la jornada d’ahir, organitzada al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i que es va fer en col·laboració amb la Fundació Esade, nou alumnes de segona ensenyança de l’Escola Andorrana –tres de cada centre– van presentar els projectes que han treballat durant tot el curs i que els han ajudat a desenvolupar competències emprenedores. Entre les iniciatives que es van poder veure, hi havia la creació d’una app per a la comunitat d’skaters d’Andorra, l’organització d’un esdeveniment de graduació dels alumnes de quart, un berenar solidari per a una escola d’Uganda o la posada en marxa d’un negoci de joies sostenibles.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va assegurar que fins ara no tenien indicadors que confirmessin «si els nois i noies andorrans tenen capacitats per ser emprenedors, i amb aquest projecte, podem mesurar les seves aptituds». La primera Jornada d’Emprenedoria ha estat la darrera fase d’una iniciativa que va gestar-se el curs 2018-19 i que no ha pogut veure la llum fins ara per culpa de la pandèmia. Posteriorment a les seves exposicions, els joves van poder establir un contacte directe amb representants del sector empresarial i social del país, mitjançant petites trobades informals al final de l’acte i amb l’objectiu de teixir possibles col·laboracions entre alumnes i empresaris. La Jornada d’Emprenedoria, que també va comptar amb la presència del ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, vol tenir continuïtat els cursos vinents.

De cara al pròxim curs, Vilarrubla va afirmar que es plantegen tres escenaris: el d’una normalitat total, un altre més prudent, que mantindria les distàncies socials i els grups bombolla a les aules, i l’últim, que inclouria l’ús de la mascareta. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT