PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mans Unides recapta 148.000 euros durant la campanya 2021

Els ingressos superen els aconseguits el 2019, abans de la pandèmia

Per Marcos Bernat

Imatge de la campanya de Mans Unides.
Imatge de la campanya de Mans Unides. | Mans Unides

L’organització solidària Mans Unides ha recaptat un total de 148.722 euros en la campanya de l’any 2021, tal com va anunciar l’entitat. La xifra supera la que es va aconseguir el 2019, que va ser de 140.000 euros, quan el país encara no havia patit la crisi provocada per la pandèmia. Aquesta dada va sorprendre la seva presidenta, Meritxell Farrero, que va assegurar que les expectatives no eren tan altes: «Teníem l’objectiu de poder finançar tots els projectes, però amb aquesta situació no imaginàvem arribar a una xifra tan alta».

Així, l’organització va cobrir un total de nou projectes destinats a ajudar a diferents regions situades en països del tercer món. En aquest sentit, es va apostar pel finançament d’una sala i equipament quirúrgic per a l’hospital de malalts de sida, d’una sala de costura on es dona sortida professional a joves que estan en situació de vulnerabilitat, així com la remodelació d’un taller de metal·lúrgia al Camerun. Una altra iniciativa va ser finançar una casa d’acollida per nens que viuen en famílies monoparentals i nens orfes a Gàmbia. Al Senegal, es va iniciar la segona etapa de la construcció del Collège de Sokone amb les Escoles Pies, mentre que a Guinea es va treballar en l’adquisició de 20 lliteres per tal de millorar la qualitat de vida de joves aprenents de mecànica i electricitat.

D’altra banda, a Hondures es vol facilitar l’accés en l’educació secundària joves de comunitats rurals i a Colòmbia l’objectiu és ajudar la gent que dorm al carrer i immigrants veneçolanes en situació d’extrema pobresa i en risc d’exclusió social per a construir un menjador. A més, es va contribuir al projecte de Mans Unides Diocesana d’Urgell en seguretat alimentària, en tècniques agrícoles, sanitat i higiene per a 600 famílies d’Uganda.

Pel que fa a l’origen dels ingressos, cal destacar que la major part de la recaptació procedeix de donacions anònimes particulars. Així, Farrero va explicar «la població andorrana està cada vegada més conscienciada», i també va explicar la generositat mostrada pels andorrans l’últim any: «Creiem que la població del Principat està captant el missatge, i la pandèmia ha fet que s’adoni dels problemes al tercer món». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT