PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mitjana d’espera a Tràmits és de 7,20 minuts enguany

El servei ha fet més de 37.000 gestions en cinc mesos del 2021

Per Lídia López

Imatge d’arxiu del servei de Tràmits.
Imatge d’arxiu del servei de Tràmits. | Maricel Blanch

Els usuaris han esperat una mitjana de 7,20 minuts per ser atesos al servei de Tràmits. Així s’observa de les dades facilitades des del Govern, on es detalla que el mes que més temps d’espera es va registrar va ser el març amb 8,52 minuts, mentre que el menor temps es va produir al febrer, amb només 5,42 minuts fent cua. 

Aquesta xifra no dista gaire de la registrada al 2020, quan els usuaris van esperar una mitjana de 7,91 minuts els nou mesos que es van fer tràmits presencialment. No obstant això, sí que es pot observar un allargament de les esperes entre abans i després de la pandèmia: mentre que al gener i febrer de 2020 el temps de mitjana a la cua va ser de 4,44 minuts, de juny a desembre va marcar una mitjana de 8,91 minuts. 

Cal tenir en compte que, actualment, ja no és obligatori demanar cita prèvia per ser atès. En qualsevol cas, des del servei es recomana fer-ho per tal de ser atès amb més agilitat. Així ho va indicar el cap de Tràmits, Jordi Tudó, que també va exposar que l’altra mesura que es manté és l’aforament limitat al 50% de la capacitat habitual. En aquest sentit, Tudó va considerar que aquestes accions de protecció han estat efectives perquè des de l’inici de la pandèmia «només hem tingut dos positius», si bé va recalcar que «la major dificultat que hem tingut ha sigut fer entendre a la gent el perquè de la cita prèvia i l’aforament».

Més tràmits, persones i atenció

Un altre element que es pot observar a les dades és el temps d’atenció de cada client al servei. Així, els cinc primers mesos del 2021, els usuaris van ser atesos en uns 8,00 minuts de mitjana, una xifra que suposa un increment en comparació de la mitjana del 2020, quan cada persona va estar 6,69 minuts de mitjana a les taules.

Passant a observar la quantitat de persones ateses i tràmits realitzats, s’evidencia un augment enguany d’ambdues qüestions. En primer lloc, mentre que al 2020 es van atendre 36.207 clients, els primers cinc mesos del 2021 la xifra ha estat de 38.928 persones. En canvi, aquesta xifra dista molt més quan s’observen el nombre de tràmits realitzats: aquest inici de 2021 ja se n’han dut a terme 37.011, mentre que en la mateixa data de l’any passat només se n’havien realitzat 28.768. Així mateix, el mes d’aquest període que més gestions es van fer va ser el març, amb 7.705. 

En qualsevol cas, les dades de l’Administració recullen que el total de clients atesos al llarg del 2020 va ser 97.458; i els tràmits realitzats van ser 90.114.

PUBLICITAT
PUBLICITAT