PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra rebrà per primera vegada el torneig 7s Rugby European Series

L’esdeveniment portarà un total de 450 visitants, entre jugadors i ‘staff’ tècnic, amb equips de primer nivell

Per David Sansaloni

Jean-Marc Flaux i Gilles Combes en la presentació del 7s Rugby European Series.
Jean-Marc Flaux i Gilles Combes en la presentació del 7s Rugby European Series. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Rugby organitzarà aquest cap de setmana el primer Torneig Internacional de Rugby Sevens al país (7s Rugby European Series). Aquest comptarà amb un total de 16 equips masculins i vuit femenins, que quedaran repartits en quatre grups de quatre equips en l’àmbit masculí, i dos grups de quatre equips en categoria femenina.


En la presentació de l’esdeveniment van estar el president de la federació, Jean-Marc Flaux, i el també membre de l’entitat Guilles Combes. Flaux va voler recalcar que durant l’any passat ja es va intentar fer aquest torneig al país, però que a causa de la situació provocada per la Covid-19 va ser impossible. «Aquest any podrem gaudir d’aquestes jornades de rugbi gràcies a l’aportació de totes les parts implicades i als patrocinadors. El Govern es va mostrar proactiu a la realització d’aquest torneig i, amb el pla de mesures que vam presentar, ens va donar el vistiplau», va explicar el president, mentre afegia que «el que sí que vull destacar és l’ajuda que rebrem dels aproximadament 50 voluntaris amb els quals comptarem, ja que sense aquesta feina seria impossible tirar-ho endavant».


Els equips que hi participaran en el quadre femení seran el 7 Fantastics, les 7 Saloperies, Andorra, VPC, Vahinés Sevens, Esprit Sud, Les Rambailleuses i Université Bourdeaux. Per part masculina seran l’Andorra, Ariége Pyrénéés, Sevens of Lot, Laruns Rams, 7 Fantastics, Esprit Sud, Pamiers, South Sevens, Sud Garonne, Auch, Océan’s Seven, Tise 7s, Seventise, Universal, Balma i Tarascon. Cal tenir en compte que l’equip d’Andorra no sortirà com a representant de la federació, sinó com un combinat de jugadors del país.

Combes va voler ressaltar «el gran nivell que tindrem en aquest torneig. Hi haurà diversos excampions de França i serà un ventall molt important de cara al rugbi internacional». L’esdeveniment comptarà amb un total de 360 jugadors i un centenar de persones entre staff tècnic i d’altres. Aproximadament 450 visitants, que ja han sigut repartits entre diferents hotels del Principat, arribaran per gaudir d’aquest cap de setmana i, en paraules de Flaux, «no ha sigut gens fàcil» aquesta organització, «ja que comptàvem amb poc de temps i ha sigut vital la predisposició del sector hoteler del país i de la resta d’entitats». 

 

El rugbi i el futbol compartiran l’Estadi Nacional l’any que ve

Sembla que la polèmica referent al rugbi i l’FC Andorra està per arribar a bon port. Davant la impossibilitat del club de futbol de fer ús del Prada de Moles la pròxima temporada, en un primer moment es va barallar l’opció que s’utilitzés l’Estadi Nacional per a disputar la Primera Divisió RFEF. Aquest fet va fer circular informació sobre la possible sortida del rugbi andorrà del recinte, en direcció al Comunal. No obstant això, Flaux va declarar que, després de mantenir diverses reunions amb tots els agents implicats, «ens organitzarem per conviure tots aquí (Estadi Nacional), tot i que ara és complicat perquè encara no hi ha calendaris competitius sobre la taula de cap de les parts». Així doncs, tot indica que en els pròxims dies es tancarà aquesta problemàtica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT