PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra tindrà 22 pisos d’ús social en un edifici de Ciutat de Valls

El terreny i construcció van a càrrec de la Fundació Armor

Per Lídia López

Filloy, Pallarés, Marsol i Espot visiten el pis mostra de l’edifici encara en construcció.
Filloy, Pallarés, Marsol i Espot visiten el pis mostra de l’edifici encara en construcció. | SFGA / JAVILADOT

Andorra comptarà amb els primers pisos d’ús socials del país l’any vinent. Si la construcció avança segons el previst, l’edifici situat al carrer Ciutat de Valls número 69 d’Andorra la Vella estarà llest i apte per a rebre-hi els primers inquilins el primer trimestre del 2022. Així ho va confirmar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, en declaracions a la premsa posteriors a la visita a les obres de l’edifici i al primer pis de mostra, que ja està disponible. La comitiva de la visita in situ a la construcció va estar liderada pel cap de Govern, Xavier Espot, al que van acompanyar la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés; la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol; els membres del Patronat de la Fundació Privada Armor, Jordi Aristot i Daniel Aristot; representants de la Construccions Mariné, empresa encarregada de les obres; i el mateix Filloy.

«Crec que és una iniciativa que cal destacar perquè es ve a sumar a aquelles polítiques d’habitatge que ja estem impulsant des de l’inici de legislatura, on establirem diferents modalitats habitacionals per donar resposta a les diferents necessitats que té la població andorrana», va puntualitzar el ministre, que també va detallar que «es tracta d’habitatge social que va destinat a persones vulnerables o en situació de risc, que necessiten aquesta mena d’accés a l’habitatge perquè no poden accedir al mercat ordinari». De fet, Filloy va posar en relleu que l’òrgan que regularà estructures com aquest edifici, i també la futura edificació prevista a la Borda Nova que es destinarà a establir pisos a lloguer assequible, serà l’Institut de l’Habitatge –en coordinació amb el Ministeri d’Afers Socials–. En aquest sentit, el Projecte de llei de creació de l’Institut de l’Habitatge serà debatut i votat en la sessió ordinària que se celebrarà demà al Consell General.

Pel que fa al sistema pel qual s’està alçant, el ministre va destacar que es tracta d’un «exemple clar de col·laboració publicoprivada, en què el Govern, conjuntament amb un privat, es pot posar d’acord per donar una resposta social a una de les principals inquietuds de la ciutadania, que és l’habitatge». I és que el terreny on s’ubica l’edifici és propietat de la Fundació Privada Armor, que també s’està fent càrrec de les obres. Així, una vegada estigui enllestit, el Govern podrà fer ús de l’estructura per un lloguer anual de 40.000 euros establert per conveni.

Entrant al detall del bloc, comptarà amb un total de 22 habitatges, un d’ells adaptat per a persones amb discapacitat, i pensats per acollir-hi una o dues persones a cadascun. Els pisos tindran entre 30 i 55 metres quadrats, i estaran repartits en vuit de les nou plantes totals més els baixos dels que compta l’edifici. A més, s’ha previst que a la planta baixa i primera planta s’hi situïn espais per a la convivència, com una sala comuna o el servei de bugaderia compartit. Així mateix, segons Filloy, la voluntat és «orientar el conjunt de veïns cap a un col·lectiu concret, per intentar que hi hagi una bona convivència». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT