PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació s’enfila per sobre del 60% el darrer cap de setmana

L’UHA marca l’Spartan i la Maxiavalanche com a causants de l’increment

Per Lídia López

L’ambient al centre d’Encamp durant el cap de setmana.
L’ambient al centre d’Encamp durant el cap de setmana. | Comú d\'Encamp

L’ocupació hotelera del darrer cap de setmana a Andorra va registrar un 62,53%. Així es desprèn de les dades compartides ahir per la Unió Hotelera (UHA), que veia en la celebració de la Maxiavalanche de Vallnord i l’Spartan d’Encamp, dos motius que havien contribuït al creixement respecte dels darrers caps de setmana. «Vam veure que començaven a obrir hotels a la Massana, Canillo i també algun a Encamp; i aquests actes van fer disparar una mica les reserves en aquestes dues valls», va detallar el director de l’UHA, Jordi Pujol, que també va indicar que al centre, les xifres van ser similars a les darreres.

Un altre aspecte a tenir en compte és el fet que els establiments associats oberts freguen la quarantena. És a dir, que des de la reobertura del turisme a mitjan abril, els hotels oberts s’han duplicat. «Amb això es pot veure que es comença a notar una mica més de moviment. Però volem ser prudents, no fos cas que després ens donem un cop», va declarar Pujol. De fet, el director de l’UHA va reconèixer que enguany «estem tenint una mica més d’activitat al juny, perquè abans la gent venia directament pel Cirque du Soleil al juliol i el juny era una mica trist», això sí, sempre dins de les «limitacions evidents» que provoca el context de pandèmia. I és que, si bé els caps de setmana l’ocupació ronda habitualment el 55%, entre setmana la xifra es manté en el topall del 35% –la darrera setmana va suposar un 35,61%.

Sant Joan decisiu

D’aquesta manera, Pujol insisteix que no serà fins a l’arribada de Sant Joan que «s’ha de començar a notar la diferència» pel que fa a l’arribada del turisme, coincidint l’entrada de l’estiu amb l’inici de les vacances escolars, i també la posada en marxa de diferents elements d’oferta d’oci al país. En aquest sentit, el director de l’UHA recorda que el cap de setmana que arrenca el festival Andorra Mountain Music, amb el concert el dissabte 26 d’Armin van Buuren, «està ple des de fa setmanes, així que notarem un increment de les pernoctacions». I en endavant, Pujol destaca que hi haurà dues setmanes de pre-Tour i les actuacions de Mónica Naranjo i Bob Sinclar.

Així mateix, des de l’UHA també estan esperançats que l’oferta d’activitats familiars ajudin a complementar l’efecte crida dels concerts. És a dir, que a la bicicleta, els parcs de muntanya i Caldea, Pujol posa en relleu la col·laboració amb Disney presentada ahir i les rutes per la muntanya per a famílies, que ja va avançar l’anterior ministra de Turisme, Verònica Canals, i que es presentaran formalment aviat. I és que, segons el director de l’UHA, «les escapades d’entre dos i quatre dies de les famílies són el que et fan pujar l’ocupació entre setmana i ajuden molt». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT