PUBLICITAT

Cal Pal edita un llibre sobre els orígens de la pedra seca

El volum s’ha presentat en un acte a la Cortinada i ja es troba a la venda

Per El Periòdic

L’arquitecte, professor d’Estètica de l’Art i comissari, Pedro Azara.
L’arquitecte, professor d’Estètica de l’Art i comissari, Pedro Azara. | ANA / M. P.

Cal Pal ha editat una acurada tria d’imatges del fotògraf Jaume Riba amb textos de l’arquitecte, professor d’Estètica de l’Art i comissari independent, Pedro Azara, que porten el lector a un viatge a través del temps. Anomenat Primera pedra, la pedra seca a Andorra és un llibre de gran format i molt visual a través del qual el lector pot descobrir els orígens d’Andorra fent un viatge a través de les construccions de pedra seca que encara es conserven al país. A més, l’obra ha estat possible gràcies a la selecció que s’ha fet entre els centenars d’imatges que en els darrers anys ha realitzat Riba arreu del Principat, visitant els indrets on es troben aquest tipus d’edificacions. 

Una publicació que s’ha posat a la venda a l’FNAC a partir d’avui, i que es va presentar ahir als jardins de Cal Pal, i que va comptar amb la participació, entre d’altres, del director de Patrimoni Cultural, Xavier Llovera, les ministres de Cultura i Esports i Medi Ambient, Sílvia Riva i Sílvia Calvó, i els cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy. La historiadora de l’art Natàlia Chocarro, coordinadora de la publicació, va destacar que «preservar el patrimoni artístic i cultural, conèixer-lo, analitzar-lo i prendre’n consciència de la seva significació va ser el motiu de la creació del llibre».

D’altra banda, la ministra de Cultura i Esports va fer valdre totes aquelles iniciatives que promouen projectes «on no arribem a nivell institucional» que, per altra banda, «ens recorden la necessitat de remar tots junts amb elements que potser no estan presents en la nostra agenda quotidiana». En aquest sentit, Riva va remarcar la importància de recuperar aquesta tècnica «i donar-li l’espai d’agenda que requereix» i la cònsol menor va afegir que la publicació és una combinació perfecta de fotografia i textos escrits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT