PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció demostra «actitud i treball» en el seu debut a l’IHF

El combinat tricolor, tot i intentar-ho fins a l’últim minut, cau davant Xipre a l’Olympic Hall de Tbilisi, a Geòrgia

Per David Sansaloni

La selecció andorrana d’handbol, amb les samarretes de suport al seu company Jan Busquet, que es va lesionar de gravetat.
La selecció andorrana d’handbol, amb les samarretes de suport al seu company Jan Busquet, que es va lesionar de gravetat. | FAH

La selecció andorrana d’handbol va disputar ahir el seu primer partit de l’IHF/EHF Trophy. En un partit molt físic, els tricolor no van poder superar el combinat xipriota i van caure derrotats per 16 a 38. Els primers en pronunciar-se van ser el president de la Federació Andorrana d’Handbol, Gerard Pifarré, que va destacar que «el nostre equip nacional, tot i la dificultat, ha donat la cara fins al final», i també el membre del cos tècnic, Edgar Serra, que va recalcar la «gran actitud i treball» que van demostrar «contra una selecció molt contundent».


Quan l’àrbitre va xiular l’inici, els jugadors entrenats per David Aguilar van demostrar no tenir por a aquest esdeveniment, i van desplegar un joc molt ordenat defensivament, però que en atac no va estar massa fi, i va costar que la pilota entrés. La primera parada del partit va ser a càrrec del porter andorrà i tot semblava que anava a ser una trobada molt igualada. No obstant això, l’efectivitat va ser la clau. Christos Argyrou va ser premiat, i amb tot motiu, com a millor jugador del duel, i és que el de Xipre ja porta enregistrades 16 dianes en el campionat. Juntament amb ell, un total de quatre membres del combinat que surt amb la indumentària blanca estan dins del top 5 de màxims golejadors, el que fa recalcar la potència ofensiva d’aquesta selecció.


Pel que fa als del Principat, Pol Soto, Unai Ruiz i Joel Brard estan sent els jugadors més destacats, amb quatre i tres gols respectivament. Tanmateix, cal recordar que la selecció va rebre un cop dur poc abans de marxar cap a Geòrgia, que va ser la notícia de la greu lesió que va patir Jan Busquet, integrant que va estar entre els escollits per a formar part del combinat a l’IHF, i que finalment el va privar de viatjar amb el grup. El tricolor va patir un trencament del lligament creuat anterior, una lesió que en la majoria d’ocasions requereix passar pel quiròfan. L’andorrà va haver de quedar-se a casa i conformar-se en donar suport a la selecció des de la distància. No obstant això, tot i ser una molt mala notícia per a l’esport del país, ja que Busquet és un dels jugadors amb més potencial i amb un futur prometedor, aquest va estar present a l’Olympic Hall de Tbilisi. Tots els membres desplaçats van sortir al camp amb una samarreta de suport cap al jove, que va deixar una escena per emmarcar.


Andorra, que és tercera al Grup A, tornarà a competir avui, a partir de les 14.30 hores, i ho farà contra la selecció de Bulgària. Els búlgars es troben en la segona posició, però una victòria tricolor canviaria aquests llocs. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT