PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes-Mercader seran a Polònia per a l’europeu 2021

Els pilots andorrans es veuran en aquest escenari per primera vegada

Per El Periòdic

Vinyes-Mercader, al volant del Suzuki aquesta temporada.
Vinyes-Mercader, al volant del Suzuki aquesta temporada. | FotoEsport

L’equip Suzuki Ibèrica Motorsport iniciarà la seva participació en el Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) de la present temporada disputant el 77è Rally de Polònia, una prova de gran tradició que, en algunes de les seves edicions, ha estat vàlida per al mundial de l’especialitat (WRC). La cita polonesa es disputarà en pistes de terra situades, la majoria, al nord de la seva capital (Varsòvia). 


Joan Vinyes i Jordi Mercader, al volant del Suzuki Swift R4lly S, debutaran en aquest escenari amb l’objectiu de contrastar el potencial del seu cotxe respecte a mecàniques habituals del certamen europeu i contra les quals mai han competit. La localitat de Mikolajki, en concret les instal·lacions de l’Hotel Goleblewski, acollirà tota la logística del ral·li des de les 08.00 hores d’avui. A partir de la jornada següent, a part del treball de muntatge, els equips ja hauran de centrar la seva atenció en les sempre complicades verificacions.


La lluita decisiva contra el crono s’iniciarà el divendres, amb la disputa d’un especial de 2,50 quilòmetres, en la mateixa localitat de Mikolajki. Aquest serà l’inici d’una primera etapa exigent. Seran un total de 133 quilòmetres, cronometrats en les pistes esmentades del nord del país. 


Vinyes es va mostrar amb ganes de prendre contacte amb l’escenari i va assegurar que «sens dubte, és un ral·li que motiva poder disputar-lo. La llista d’inscrits és de veritable luxe, amb equips molt experimentats». La parella mai ha disputat un ral·li a Polònia, tot i que no per això es donen per vençuts abans de començar: «Per part nostra farem el procés habitual. Intentarem fer els reconeixements al màxim detall i els últims retocs al Swift en el shakedown. A partir d’aquí arribarà el moment de la lluita contra el crono. La motivació està a un nivell molt alt», va declarar Vinyes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT