PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’acomiadament a Andorra «és lliure», segons l’USdA

L’entitat destaca les diferències amb la llei que hi ha vigent a Espanya

Per El Periòdic

Foto d’arxiu del secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, durant una concentració.
Foto d’arxiu del secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, durant una concentració. | Maricel Blanch

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) va afirmar que l’acomiadament a Andorra «és lliure» i va destacar les diferències amb la legislació espanyola en aquest àmbit. Així, l’entitat va apuntar que «l’article 84 de la Llei de Relacions Laborals andorrana regula el comiat no casual i permet a les empreses acomiadar a un treballador sense cap motiu, sempre que se li pagui una indemnització i un preavís». En aquest sentit, van apuntar les excepcions de les dones embarassades i els representants de treballadors.

D’altra banda, pel que fa al país veí del sud, l’USdA va recalcar que a Espanya només es pot acomiadar «sense justificar cap motiu, com a Andorra, si és un alt o alta directiva o un empleat o empleada de la llar». A més, van manifestar que «no existeix cap llei laboral que permeti acomiadar laboralment a qualsevol altra categoria professional».

D’altra banda, l’USdA també va matisar les diferències que hi ha en el comiat objectiu: «El comiat objectiu a Espanya, tant en comiats individuals com col·lectius, és molt semblant al comiat objectiu al nostre país, però obliga les empreses a demostrar l’existència de causes econòmiques negatives, organitzatives, tècniques, productives i/o de força major». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT