PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’arrossada popular d’Escaldes torna adaptada a la pandèmia

La corporació inverteix 10.000 euros en activitats culturals per celebrar els 43 anys

Per Lídia López

Valentí Closa, Joaquim Dolsa i Anna Garcia, en un moment de la presentació d’ahir.
Valentí Closa, Joaquim Dolsa i Anna Garcia, en un moment de la presentació d’ahir. | L. L.

La parròquia d’Escaldes-Engordany celebra enguany el 43è aniversari. Després d’una edició passada en línia, ja que la pandèmia no en va permetre el seu festeig habitual, els escaldencs podran gaudir enguany d’un format presencial, tot i que més reduït, de música, rutes per la parròquia i gastronomia. I, sobre el darrer element, el comú recupera la tradicional arrossada amb un sistema apte dins del marc de la Covid: vuit restaurants oferiran un menú de la festa format d’un plat d’arròs i un postre gelat, amb preus aptes per a totes les butxaques: des dels 14 als 40 euros. A més, a cada client se li farà entrega d’un plat commemoratiu de la festa. Així ho van informar el cònsol menor, Joaquim Dolsa; el conseller de Cultura, Valentí Closa; i la cap del Departament de Cultura, l’Anna Garcia, en una compareixença davant dels mitjans, on tots van coincidir en celebrar la recuperació de la festa aquest 2021. 

Seguint observant el programa d’actes previst, sobre el que Garcia va puntualitzar que «tot i que no es pot fer la mateixa programació per la pandèmia», s’ha pogut «elaborar un programa de caràcter festiu». En aquest sentit, la cap d’àrea va exposar que «el plat fort» de la festa sempre ha estat la música, que va descriure com a «imprescindible». Així, la Sala del Prat del Roure acollirà el dissabte 19 a les 21.30 hores el concert de La Locomotora Negra, una big band que després de 50 anys als escenaris, fa la seva gira de comiat. «Ens fa il·lusió ser part de l’últim viatge d’aquest grup», va indicar Garcia. 

Encara en clau musical, la corporació ha organitzat un vermut musical el diumenge 20, a la plaça dels Coprínceps. Serà a partir de les 12.00 hores, quan actuarà l’Orquestrina Trama, i des d’on els espectadors podran presenciar, mitjançant alguna de les localitats col·locades in situ, o bé des d’una de les taules de les terrasses dels establiments de la zona. De fet, Closa va posar en relleu el retorn a aquesta plaça pel fet que «molta gent demanava quan hi tornaria a haver actes». A més, el comú també ha preparat una «sorpresa dolça» pels menuts de cara a aquella jornada, i per compensar el fet que, tot i els intents per tenir alguna activitat, no s’hagi pogut programar cap acte infantil.

Finalment, el darrer element que completa l’agenda d’actes són les rutes guiades per Escaldes-Engordany, que segons Garcia, estan pensades per «descobrir la parròquia». D’aquesta manera, compartint la sortida de la plaça Santa Anna el dissabte a les 11.00 hores, els tres recorreguts dissenyats pretenen despertar l’interès d’aspectes arquitectònics, històrics i artístics d’Escaldes-Engordany. En concret, es farà la ruta de l’aigua, la ruta dels pioners, i la ruta de l’art.

Aquest programa ha suposat una  inversió d’entre 10.000 i 11.000 euros, tal com va puntualitzar el cònsol menor. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT