PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’organització de la Pujada Arinsal serà 100% andorrana

L’Automòbil Club ha portat a terme un curs de formació d’oficials i controls de cursa

Per El Periòdic

Un instant de les jornades de formació organitzades per l’ACA.
Un instant de les jornades de formació organitzades per l’ACA. | ACA Esport

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA), de cara a la Pujada Arinsal que es disputarà els dies 19 i 20 de juny i serà puntuable per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió, va portar a terme un curs de formació d’oficials i controls de cursa. Els responsables d’aquest projecte han estat David Catalan i Manel Saa, els quals van estar al capdavant de la programació de la formació teòrica i pràctica.

Les explicacions teòriques es van fer a la seu de l’ACA, mentre que la pràctica va tenir lloc al parc de bombers d’Andorra la Vella. A més dels diferents professionals del servei de bombers del país, també hi va col·laborar el doctor Pedro Luis Esteban, resident andorrà que és delegat mèdic de la FIA en el Campionat del Món de Rallycross, i també el metge responsable de la Pujada Arinsal. Ja són més de 50 (set dels quals noies) els comissaris formats al Principat en aquestes jornades organitzades per ACA Esport.

El cos de comissaris de l’entitat està format, en la seva major part, per joves voluntaris que veuen amb la seva tasca una manera de contribuir al desenvolupament de les curses andorranes i també de fora. Aquests números faran possible que en la nova edició de la Pujada Arinsal tota l’organització sigui, per primera vegada, cent per cent andorrana. Tot i que són especialistes en proves de muntanya, el secretari General de l’ACA i director de la Pujada Arinsal Toti Sasplugas va afirmar que «serà molt important que tots funcionem ben coordinats, joves i veterans, en una cursa internacional i amb tanta projecció». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT