PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carola Vila i Irineu Esteve, a ple rendiment de cara al novembre

A la pretemporada s’han sumat Grioche i Del Rio, del programa EEBE, i l’esquiador espanyol Imanol Rojo

Per David Sansaloni

Imatges d’arxiu de Carola Vila i Irineu Esteve.
Imatges d’arxiu de Carola Vila i Irineu Esteve. | FAE

L’equip de fons de la FAE va tancar una primera estada de pretemporada al Refugi d’Entrenament en Alçada (REA) situat a la cota 2.000 de Naturlandia. Aquesta primera concentració, que va tenir lloc des del passat 3 de juny fins al dijous 10, va comptar amb Irineu Esteve i Carola Vila, que també van estar acompanyats per l’esquiador de l’equip espanyol Imanol Rojo en uns dies que van incloure treball de gimnàs, de força i de resistència amb la pràctica del roller-ski i bicicleta. 


D’altra banda, la federació va veure amb bons ulls, i com és habitual, que els components de l’equip de joves de l’EEBE, Quim Grioche i Gina Del Rio forméssin part d’aquetes jornades. «Per als joves de l’EEBE, en l’àmbit esportiu, és molt interessant que comparteixin els entrenaments amb Carola i Irineu. Veure de quina manera treballa gent que a dia d’avui tenen més nivell i que ja estan més posats a l’escena competitiva és molt beneficiós per a ells. Ja no sols parlem del treball físic, sinó també de les metodologies de recuperació, alimentació, etc. Poden aprendre de la dinàmica dels dos i això ens ajuda al fet d’anar professionalitzant-los a poc a poc», va explicar el director esportiu de la secció de fons, Joan Erola a EL PERIÒDIC. 


Tant Vila com Esteve fa setmanes que treballen a ple rendiment en aquesta pretemporada, que comptarà amb diversos estatges, la majoria al país, per preparar el calendari competitiu que començarà a mitjan novembre. Una de les previsions clau és que, a partir del 3 d’agost, l’equip pugui marxar a Noruega, al Blink Festival, així com al túnel d’entrenament d’Oslo. No obstant això, aquest fet dependrà de la situació de la Covid-19. «De moment estem pendents que es puguin vacunar tots els joves, ja que sense aquest fet no podríem sortir cap a Noruega, però estem convençuts que això passarà aviat i que no tindrem cap problema per marxar. Aquest és un estatge molt important per a nosaltres, però si pel que fos no poguéssim anar, prepararíem un estatge als Pirineus. És clar, anar allà ens dóna la possibilitat de comparar-nos amb grans esportistes i veure si estem fent correctament la nostra pretemporada», va declarar Erola. 

 

Ambdós integrants de l’equip nacional estan fent ús d’aquestes estades per a quan s’ha de fer un augment de treball força important i  que ha de comptar amb moltes hores seguides. Tanmateix, d’aquesta manera, els esportistes poden recuperar-se d’una millor manera i planificar específicament l’entrenament de cadascú. «Pel que fa a Irineu i Carola, passo gran part del dia amb ells. Totes les sessions, d’esquí, de força o específiques, fem un seguiment de prop i molt complet. L’avantatge és que estan al país i és més fàcil que si passés com el cas d’altres esportistes, que entre estada i estada entrenen sols, però aquí podem treballar conjuntament la majoria dels dies», va recalcar el director esportiu. 

 

La pretemporada continuarà al setembre, amb una estada dels EEBE al Refugi, i la concentració en neu de l’equip nacional, o bé al Passo Stelvio italià o a Ramsau, a Àustria. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT