PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Plaus i Montellà acaben en taules el seu duel particular

Els dos pilots van ser els grans protagonistes de la X Pujada a Les Ventoses

Per El Periòdic

El podi absolut de la primera cursa, amb Plaus com a primer i Montellà, segon.
El podi absolut de la primera cursa, amb Plaus com a primer i Montellà, segon. | ACA Esport

Ramón Plaus i Edgar Montellà, pilotant els seus respectius Silver Car, van ser els grans protagonistes de la X Pujada a Les Ventoses, que aquesta temporada es va disputar en doble jornada. Cadascuna d’aquestes van ser vàlides, per separat, per al Campionat de Catalunya de l’especialitat. 


En el meeting que es va córrer el dissabte, es va tornar a imposar l’experiència de Plaus, en treure’s de la màniga un excel·lent crono (3.33.170) en la primera pujada de cursa. En aquesta ocasió, el seu rival habitual (Montellà), no va poder baixar de 3.34.788, i va ocupar la segona plaça a 1.618 del seu company de l’ACA Esport. No obstant això, tot va canviar el diumenge. Des de les pujades d’entrenaments tots dos pilots van sortir a per totes, els cronos marcats en aquestes pujades prèvies a la carrera feien preveure que el temps del dia anterior es podia rebaixar de manera considerable. I així va ser. Montellà va completar els 6.700 metres de la pujada en 3.31.033, mentre que Plaus va rebaixar alguna dècima (3.33.606) el seu crono de la jornada anterior. A falta d’una última pujada tot era possible. Montellà va tornar a marcar un 3.31, encara que dues dècimes pitjor que el seu crono anterior, mentre que Plaus, amb 3.31.364, va ocupar la segona plaça a 331 mil·lèsimes del guanyador.


El també pilot del Programa de Formació del ACA, Marc Solsona, va ocupar una meritòria quarta posició entre els CM-Promoció, en la segona ocasió que se situava en el backet del Speed Car-Pep Motor.
«En la primera cursa he seguit la mateixa línia que el dia anterior i Edgar (Montellà) ha millorat de manera considerable el meu crono. En la segona, m’he llançat per totes, he baixat del 2.32 però no va ser suficient per a guanyar. Malgrat tot, estic content pel resultat i per la lluita que hem mantingut durant el cap de setmana», va declarar Plaus al acabar les jornades. Per la seva part, Montellà va explicar que «he fet un reset al cap i he canviat algunes traçades que, fent-les menys agressives, van ser més efectives».

PUBLICITAT
PUBLICITAT