PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Desperta Laurèdia celebra l’inici del trasllat dels animals de Naturlandia

Cairat assenyala UL com a responsable de la despesa de 4,1 milions en el parc

Per El Periòdic

El parc d’animals de Naturlandia.
El parc d’animals de Naturlandia. | MARICEL BLANCH

L’inici del trasllat dels animals de  Naturlandia a la reserva catalana Wild Forest és el primer pas del tancament del parc d’animals. Un fet que, des de Desperta Laurèdia, amb Cerni Cairat al capdavant, «ho valorem de forma positiva com no podria ser d’una altra manera». En aquest sentit, el conseller a l’oposició a la corporació laurediana va recordar que, des de l’inici, la formació política va insistir que «aquesta infraestructura s’havia de tancar».

Cairat, a més, es va mostrar «trist» perquè l’entitat receptora hagués hagut de «fer un crowfunding per poder fer-se càrrec dels animals». Finalment, aquest finançament col·lectiu no ha permès a Wild Forest quedar-se amb tots els animals previstos inicialment. Precisament, sobre els herbívors i depredadors que encara queden a les instal·lacions de Naturlandia, des de Desperta Laurèdia només esperen que «s’acabi trobant una sortida, de la forma més digne possible, a tots els animals que queden» i, un cop completat aquest pas, «es tanqui el parc com més aviat millor».

Ja amb una major perspectiva de tota la trajectòria del parc d’animals, Cairat va lamentar que la corporació comunal hagués fet cas omís a les «veus que van avisar que aquest projecte seria deficitari», així com que el parc, des de l’inici, fos «obsolet», i es tirés endavant. Un projecte que, com apunta Cairat, ha comportat «4,1 milions d’euros en inversió a les arques públiques, però també tot el manteniment i tots els problemes de gestió que s’han derivat». «Entenem que el responsable d’això és Unió Laurediana (UL) i el seu projecte polític en relació amb Naturlandia», va assegurar el conseller de l’oposició de Sant Julià de Lòria.

Una vegada finalitzi el trasllat de tots els animals que queden a les instal·lacions, serà el moment de començar a mirar el futur i la nova orientació turística que se li vol donar. En aquest sentit, el desig de Cairat és que «es restitueixi el seu estat original el màxim possible», sobretot, pel que fa a les infraestructures, així com la zona del prat del de Conangle. Tot i això, abans de valorar el nou projecte que hi ha previst per Naturlandia, –cal recordar que es vol destinar la zona a diferents activitats relacionades amb un concepte d’oci a la natura, d’esport i de gastronomia de muntanya–, Cairat prefereix conèixer de primera mà el pla director. «Tenim pinzellades del que es vol fer a través dels mitjans de comunicació i la mateixa direcció del parc, però el pla director com a tal no el coneixem», va indicar el conseller que espera que en un futur pròxim tinguin més informació al respecte i, per tant, puguin tenir una visió més concreta del que serà la nova Naturlandia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT