PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Esbart Valls del Nord presenta un dels festivals «més emotius»

L’espectacle va servir per commemorar el desè aniversari de l’entitat

Per El Periòdic

Un moment del festival de l’Esbart Valls del Nord.
Un moment del festival de l’Esbart Valls del Nord. | ANA / M.P.

L’Esbart Valls del Nord, que aplega dansaires de les parròquies d’Ordino i la Massana, va presentar dissabte a l’Auditori Nacional una quinzena de balls de les seccions de petits i juvenils per commemorar el seu desè aniversari. Segons va explicar la codirectora de l’Esbart, Sandra Tudó, la idea va ser «fer uns balls des de la part més emotiva», ja que es va poder veure a infants que «comencen a tocar les castanyoles», però també es va aprofitar l’ocasió per fer un homenatge a cinc joves que porten deixant la seva petjada a l’Esbart pràcticament des dels seus primers anys de vida. Durant l’actuació, a més, el públic va poder gaudir de l’estrena de cinc peces dissenyades per a l’ocasió.

Com a valoració d’aquests 10 anys, Tudó va destacar l’augment en el nombre de persones que conformen l’Esbart, que ha passat de 65 ballarins quan va començar l’any 2011 als 120 actuals, repartits en diferents categories que van dels quatre fins als 65 anys. «Hem doblat el nombre de dansaires i hi ha planter perquè durin molts anys més», va detallar. A més, també es va mostrar satisfeta de «l’amor» que aquestes persones demostren cap a l’entitat, ja sigui per part d’aquelles que segueixen en actiu o de les que ja no hi formen part.

Quant a les noves generacions, va reconèixer que de vegades resulta difícil apropar-les a l’Esbart, ja que «hi ha molt ventall d’alternatives d’activitats extraescolars i culturals». Tot i això, «intentem fer moltes coses i aquí hi ha cabuda per a tothom», va assenyalar.

A conseqüència de les restriccions sanitàries, des de l’organització es  van lliurar dues o tres invitacions per nuclis de convivència, però també es va oferir l’espectacle de forma virtual, per retransmissió en directe.

De cara al futur, Tudó va manifestar que una de les principals il·lusions, que hauria d’haver-se fet realitat el 2020, és apropar «la nostra cultura» i la llegenda del buner d’Ordino a un festival internacional de l’altre costat de l’Atlàntic. Concretament, la intenció és viatjar a Cuba entre el 2022 i 2023, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT