PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els refugis guardats d’Andorra, en un web únic de tot el Pirineu

El portal incorporarà 68 dels 84 allotjaments d’aquest tipus a la zona

Per El Periòdic

L’interior del refugi guardat de l’Illa.
L’interior del refugi guardat de l’Illa. | Arxiu ANA

A través d’un sol portal web es podran consultar i fer reserves d’un total de 68 refugis guardats de tots els vessants del Pirineu, entre els quals hi figuren els quatre que té Andorra. El web, entrepyr.eu, que estarà en ple funcionament a partir de l’1 de juliol, té com a funcionalitat posar a disposició de la ciutadania una central de reserves unificada i també compta amb els diferents circuits de senderisme d’interconnexió amb els refugis. El portal, en diferents idiomes, aporta informació dels refugis a través d’un mapa interactiu i dinàmic, i amb webcams que emeten imatges en temps real per facilitar-ne el coneixement per part de la ciutadania. L’objectiu final és que hi figurin els 84 allotjaments d’aquest tipus que es troben arreu del Pirineu.

Aquesta és una de les accions que s’han pogut tirar endavant gràcies a l’adhesió d’Andorra al projecte europeu Poctefa-Entrepyr 2 i que permeten continuar amb la feina ja endegada pel Govern. De fet, així figura al pla Horitzó23, per valorar la xarxa de refugis guardats de muntanya. En concret, Entrepyr 2 és una iniciativa de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra amb l’objectiu de promoure la col·laboració dels principals propietaris i gestors dels refugis guardats de tot el Pirineu, i la promoció del turisme sostenible de muntanya.

Així mateix, el projecte també ha possibilitat la recopilació de dades cartogràfiques de les rutes que uneixen els refugis i, fruit d’aquesta feina, s’ha elaborat un tríptic amb una cartografia bàsica que recull tots els refugis del Pirineu i que es distribuirà tant als refugis com a les oficines de turisme. A partir d’aquesta col·laboració també es faran accions conjuntes de sensibilització ambiental, culturals, d’esport al medi natural i de turisme, entre d’altres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT