PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La participació en els premis Sant Jordi s'incrementa en un 2,5% amb 325 obres presentades

S'han presentat 325 obres, un 2,52% més que en l'edició anterior

Per El Periòdic

L'ambaixada d'Espanya a Andorra ha celebrat aquest dijous a la tarda la cerimònia d'entrega dels XXXIX premis literaris Sant Jordi que reconeixen, una vegada més, el talent literari i artístic dels joves estudiants del Principat. Com cada any, la participació ha estat oberta als alumnes d'educació secundària, batxillerat i Formació Professional dels centres educatius dels tres sistemes.

En aquesta edició s'han presentat 325 obres i, per tant, s'ha incrementat la participació un 2,52%. El jurat que valora els treballs, que es presenten sota pseudònim, ha atorgat disset premis literaris i un d'il·lustració, corresponent al treball de Lídia Rosales Polini, alumna de 4t d'ESO del col·legi espanyol María Moliner. La seva il·lustració ha servit com a cartell del concurs i portada del llibre, i ha estat utilitzada com a imatge en els diplomes entregats a l'alumnat guanyador. Cal destacar la forta presència de noies guanyadores en el concurs literari en comparació amb altres anys (14 noies i 3 nois).

Igual que en edicions anteriors, les vuit modalitats premiades han estat il·lustració, narrativa, poesia, teatre (en dos apartats: menors i majors de 15 anys) i assaig, indistintament en llengua castellana i catalana, i també s'han atorgat els premis especials en llengua portuguesa, francesa i anglesa.

Així doncs, Chloe Torres (Janer) i Carla Giribert (Sagrada Família) han quedat en primera i segona posició del premi de narrativa per a menors de 15 anys; Marina Claramunt (María Moliner) i Alba Grogués (Agora International School) han estat les guanyadores del premi de narrativa per a majors de 15 anys; Carlota Rodríguez (María Moliner) i Lucía Guzmán (María Moliner) han guanyat el primer i segon premi de poesia per a menors de 15 anys; Patricia Rayo (María Moliner) i Paula Navarro (Sagrada Família) han estat guardonades en el premi de poesia per a majors de 15 anys; Pablo San Juan (Sant Ermengol) i Berta Rechi (Sant Ermengol) han guanyat els primers premis de teatre per a majors de 15 anys; Marc Andreu (María Moliner) i Elen Rodríguez (Sant Ermengol) han guanyat els primers premis d'assaig, i Maria Vila (María Moliner) i Ainhoa Nanetti (Lycée) han guanyat els premis especials en llengua anglesa i portuguesa respectivament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT