PUBLICITAT

L’empresa Futura Vives, al Niu d’Andorra Telecom

Es tracta d’una firma de robòtica per oferir servei com a punt d’atenció

Per El Periòdic

La roda de premsa telemàtica de la presentació de Futura Vive d’ahir.
La roda de premsa telemàtica de la presentació de Futura Vive d’ahir. | ANA

El Niu d’Andorra Telecom va presentar ahir la nova start-up de l’acceleradora: Futura Vive, que fa cinc anys que es dedica a la robòtica social i a la intel·ligència artificial, i que ara s’estableix també al Principat. L’objectiu del seu robot social, que compta amb diversos sistemes de processament central i algoritmes d’intel·ligència artificial, és donar servei com a punt d’atenció i informació a botigues, restaurants, hotels o centres de salut. 

Roberto Menéndez, CEO de Futura Vive, va explicar que, per exemple, pot ser d’utilitat en una recepció d’un hotel que en el moment de l’entrada o la sortida de clients es produeix una cua important, sobretot en moments de temporada alta, una circumstància en la qual un robot d’aquestes característiques pot ajudar els treballadors de la recepció a fer més àgil la feina. A més, «aquest tipus de robots poden llegir l’estat emocional de les persones, així que fins i tot pot ser una opció que transmet més empatia al client que una persona», va assegurar.

Segons Miquel Gouarré, responsable del Niu, «la societat i l’economia evoluciona, i aquesta aposta per la tecnologia ens ajudarà a crear llocs de treball diferents», una idea que també comparteix Menéndez. Així, aquesta start-up es presentarà al fòrum Business Market Andorra del pròxim 18 de juny, i també al mes de juliol en un altre esdeveniment semblant. Gouarré va concloure que la pretensió és ampliar el projecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT