PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El centre d’interpretació de la bicicleta estarà enllestit al febrer

La capital adjudica les obres per al centre d’art al parc central

Per El Periòdic

La sessió del Consell de Comú de la capital, ahir.
La sessió del Consell de Comú de la capital, ahir. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El mes de febrer de l’any que ve Andorra la Vella pot tenir enllestit el centre d’interpretació de la bicicleta, un espai museístic que s’ubicarà a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol. Aquest termini és el que va anunciar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, després de la sessió de Consell de Comú en què es va aprovar adjudicar els treballs d’estructura museogràfica i treure el concurs per adjudicar les obres d’adequació i també una transferència de crèdit de 360.000 euros per fer front als treballs. Des de l’oposició van expressar els dubtes que els planteja la viabilitat d’aquesta infraestructura, tenint en compte que «no hi ha un pla director», tal com van assegurar els consellers del PS+I Dolors Carmona i Sergi González.

Una altra infraestructura cultural que veurà la llum d’aquí a poc temps serà el centre d’art d’Andorra la Vella al parc Central, que acollirà la sala d’exposicions del Govern. Ahir van ser adjudicades les obres per a l’habilitació d’aquest espai que tindran un cost de 689.927 euros. Tal com va comentar Marsol, es tracta d’un import lleugerament superior al previst, que era de 620.000 euros, però es va mostrar convençuda que en el termini de les obres es podran fer «petites modificacions» que facin rebaixar l’import. «Aquesta instal·lació aporta un plus per a tothom, per al país, per a la parròquia i per a la cultura en general», va manifestar la cònsol major. És previst que les obres, un cop arrenquin, estiguin enllestides en quatre mesos, amb la qual cosa a finals d’any haurien d’estar finalitzades. L’oposició, tot i votar a favor d’aquest punt, va mostrar el neguit perquè el conveni amb el Ministeri de Cultura i Esports encara no estigui signat. La cònsol els va respondre que aquest acord estarà signat «molt abans» que les obres acabin i va recordar que servirà perquè el ministeri «doti» aquest espai amb obres de qualitat.

D’altra banda, i quant al parc Central, la cònsol major va manifestar el desig que abans que acabi el mandat es pugui tenir signat un pla parcial per a la unitat urbanística, que suposaria la cessió al comú de gran part de la zona verda i que per tant, «pràcticament» la totalitat del que és avui en dia és la zona verda passi a ser de titularitat pública.

Durant la sessió, i a preguntes de l’oposició, també es va posar sobre la taula l’estat de les instal·lacions de l’Estadi Comunal (especialment de la pista d’atletisme). Marsol va assenyalar que si bé es va posar en relleu que es prendria una decisió sobre la remodelació d’aquesta infraestructura esportiva cap al mes de setembre (d’acord ambl projecte que té sobre la taula el comú) aquesta decisió pot arribar abans, informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT