PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo tanca el 2020 amb un superàvit de gairebé set milions

El comú ingressa 900.000 euros més del que havia previst

Per El Periòdic

Un moment de la Consell de Comú de Canillo d’ahir.
Un moment de la Consell de Comú de Canillo d’ahir. | Comú de Canillo

El Comú de Canillo va tancar ahir, amb els vots favorables de la majoria i l’abstenció de la minoria, l’exercici 2020 amb un superàvit de 6,9 milions d’euros, sense tenir en compte els romanents. En aquest sentit, la consellera de Finances, Begoña Rubio, va recordar l’excepcionalitat del 2020, quan durant tres mesos l’activitat del Comú va ser nul·la; a més, va detallar que els ingressos van ser de 16.629.081 euros i les despeses de 9.674.927 euros, qualificant la situació econòmica de la corporació d’«òptima» i recalcant que l’endeutament del comú és del 81%, «lluny del límit del 200%».

En el capítol d’ingressos, Canillo va obtenir 900.000 euros més del que van preveure en els pressupostos del 2020, xifrats en 15.709.044 milions. Dels 16,7, el 56%, és a dir, 9,3, els van generar pels seus mitjans, mentre que el 44% restant, 7,3 milions, venen de les transferències comunals. En aquest sentit, gran part dels ingressos propis, provenen dels impostos indirectes sobre la construcció i les taxes que contraresten la caiguda de la recaptació per preus públics i transferències patrimonials. Precisament, la poca diversificació de la procedència dels ingressos és un punt de preocupació per a la consellera a l’oposició, Dolors Cabot, que va recalcar la necessitat de trobar «més diversificació» per generar els ingressos propis.

Pel que fa a les despeses, aquestes es van situar en els 9.674.927 milions d’euros. En aquest sentit, cal destacar que la corporació comunal només va liquidar el 23% de les inversions pressupostades, una xifra que, afegida a l’acumulada durant els anys anteriors, ha fet que el romanent de la despesa sigui de 7,3 milions. Sobre aquest punt, el cònsol menor de la parròquia, Marc Casal, va assegurar que «d’aquests 7,3 milions, ja s’han liquidat més de tres milions». A això, cal afegir que a la tresoreria de la corporació, actualment té vuit milions d’euros que, com va emfatitzar Casal, «ens permet afrontar aquests pagaments amb un bon coixí de fons propis».

La sessió també va servir per aprovar la declaració institucional de suport a la candidatura d’Andorra als Campionats del Món d’esquí, així com per nomenar a Andrea Cayetana Solano com a nova interventora interina per cobrir la baixa mèdica del titular, Josep Maria Francino. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT