PUBLICITAT

La Comissió de Finances enllesteix el pressupost per votar-lo al Consell General

  • La llei de garantia de dipòsits bancaris s'han tancat amb l'aprovació de l'esmena presentada pel grup reformista per establir un sostre màxim de 200 milions d'euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El projecte de llei del pressupost i el del fons de garantia de dipòsits bancaris s'han tancat aquest dimarts a la tarda en la reunió de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost. Ara que ja s'han enllestit aquests punts amb l'aprovació de les esmenes presentades, ambdós projectes de llei poden passar al debat al Consell General quan la Sindicatura habiliti el dia. Tot i això, segons ha apuntat el conseller reformista, Amadeu Rosell, és probable que s'esperi a tenir també el projecte de llei de taxes sobre el tabac i per tant el procés podria allargar-se fins al mes vinent.
Els dos articles que quedaven pendents del projecte de llei de garantia de dipòsits bancaris s'han tancat amb l'aprovació de l'esmena presentada pel grup reformista per establir un sostre màxim de 200 milions d'euros. En aquest sentit, el president de la Comissió i conseller socialdemòcrata Jordi Font, ha indicat que s'ha acceptat aquest límit proposat pels reformistes perquè no modifica excessivament la llei. També han estat aprovades, amb l'abstenció dels consellers de l'oposició, les tres esmenes presentades pels socialdemòcrates al projecte de llei del pressupost. Amb el tancament d'aquests dos temes, la Sindicatura ja pot habilitar un dia per a votar-los en sessió del Consell General.

Rosell, però, ha avançat que com que la Sindicatura ha admès a tràmit amb procediment d'urgència el projecte de llei de taxes sobre el tabac, pot ser que s'esperi a que estigui enllestit i per tant es posposi una mica la votació del pressupost. La Sindicatura ha obert un període de set dies i mig per presentar les esmenes, que finalitza el dia 21 de gener a les 12 hores, i si algun grup parlamentari en presenta, pot ser que la votació del pressupost també s'endarrereixi. Per la seva banda, el conseller del grup parlamentari socialdemòcrata Jordi Font, ha avançat que no han de presentar cap esmena i que espera que pugui prosperar el projecte de llei, ja que s'ha consensuat amb el sector. El conseller reformista Amadeu Rosell ha explicat que en la reunió del grup reformista d'aquest dimecres s'estudiarà si cal presentar esmenes a les taxes sobre el tabac, en funció de si la taxa fixada afecta al sector i als colliters de tabac.

Quant a la data per a votar tots tres projectes de llei, Jordi Font ha indicat que podria ser entre la darrera setmana de gener i la primera de febrer. El conseller d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, per la seva banda, ha opinat que no és necessari fer coincidir la votació del projecte de llei de les taxes sobre el tabac amb les altres, ja que es podria habilitar més d'una sessió del Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT