PUBLICITAT

Encamp

L’Spartan Race duplica les xifres inicials en comparació amb el 2020

L’organització espera una ocupació hotelera al voltant del 80%, 90% o 100% depenent de l’establiment

Per David Sansaloni

Torres, Marot i Sanz en la presentació de l’Spartan Race que tindrà lloc a Encamp aquest cap de setmana.
Torres, Marot i Sanz en la presentació de l’Spartan Race que tindrà lloc a Encamp aquest cap de setmana. | ANA/M.P.

A Encamp ja s’ultimen els preparatius per acollir la nova edició de l’Spartan Race al Principat. La cursa d’obstacles compta amb un caràcter internacional i ahir va ser presentada oficialment pel conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del Comú d’Encamp, Nino Marot, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, i el director general de l’Spartan Race Espanya, Àngel Sanz.


La prova es presenta de manera diferent a la que és habitual per a la marca, ja que Andorra compta amb les particularitats del terreny, l’alçada i la proximitat al centre de la ciutat. L’altitud amb què compten les muntanyes d’Encamp suposarà tot un repte per als més de 3.300 participants que donaran forma a aquest esdeveniment. Un total de 32 nacionalitats estaran presents en les tres curses que tindran lloc aquest cap de setmana, sent Espanya el país que més atletes aporta amb un 51%, seguit de prop per França (al voltant d’un 30%) i aconseguint una ressonància internacional que farà que vinguin participants de llocs com Amèrica i l’Àsia. «Hem de resaltar la importància de poder acollir unes jornades tan importants, amb ressò internacional», va declarar Torres al començar la presentació.


L’evolució de la competició, en paraules de Sanz, ha patit una evolució molt positiva. «Hem passat dels 1.500 inscrits que vam tenir la darrera edició a més de 3.300, i encara s’hi pot apuntar més gent, ja que acceptarem inscripcions fins al mateix dia de la cursa». Sanz també va explicar que el Principat és un dels millors llocs d’Europa per a realitzar l’Spartan Race, «i és que fa sis anys que venim aquí, i ens sentim com a casa nostra. Hem estat per tot arreu de la península i mai he vist cap col·laboració publico-privada tan bona com la que hi ha a Andorra. Aquest any podem dir que hi som gràcies a la perfecció i professionalitat amb què s’han fet les coses».

Pel que fa a l’acollida de la parròquia, Marot va voler incidir en què «des del sector empresarial estan molt contents de rebre aquest esdeveniment i tot el que ho acompanya». D’altra banda, en matèria de seguretat sanitària, la característica que no es tracta d’una jornada enfocada al públic, sinó als atletes, facilita més les tasques de prevenció. La gent que passi a prop del recorregut podrà veure els participants, però «no es tracta d’un esdeveniment en el qual hi hagi públic, ja que ens enfoquem més en l’experiència dels esportistes. Així també podem aconseguir l’objectiu principal que és evitar qualsevol mena d’aglomeració», va declarar Sanz.


L’organització va comunicar, des que es van començar les converses per acollir l’Spartan Race, al Comú d’Encamp i a la resta dels agents implicats que es tindria una responsabilitat màxima des de la mateixa entitat per a ajudar a promoure la sostenibilitat i l’economia a la zona. «Puc afirmar de ben segur que Encamp estarà més net quan ens n’anem que quan vam arribar. Realitzarem neteja i manteniment de les zones per on passi la cursa abans, durant i després de les mateixes», va destacar el director general, mentre afegia que «s’ha de tenir en compte que estem venent un producte que portarà turistes que es quedaran a menjar, a dormir i a visitar els racons sobretot de la parròquia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT