PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Naturlandia trasllada els primers herbívors a Wild Forest

La reserva catalana ha recaptat un total de 6.704 euros

Per El Periòdic

Un dels tècnics encarregat del traslladat s’assegura del benestar de l’animal.
Un dels tècnics encarregat del traslladat s’assegura del benestar de l’animal. | Naturlandia

Naturlandia, segons va informar a través d’un comunicat, va començar ahir el trasllat dels primers herbívors cap al santuari català Wild Forest, ubicat al parc natural de Montserrat. En aquest primer viatge s’han traslladat tres cérvols, tres cérvols sika i quatre daines que van deixar el país en dos vehicles condicionats per aquesta tipologia de trasllats.

Un grup de veterinaris especialitzats en fauna salvatge, com apunten les mateixes fonts, s’ha encarregat durant les darreres setmanes de fer el seguiment de l’estat de salut dels exemplars, i ahir es van fer càrrec del seu transport, assegurant-se en tot moment del benestar dels animals. D’aquesta manera, un cop fets tots els tràmits burocràtics pertinents, en els quals s’ha treballat intensament en els darrers dies, els animals van sortir del Principat al voltant de les 15.00 hores. Des de Naturlandia van agafar el compromís de efectuar un seguiment acurat de tot el procés, per assegurar-se que l’arribada i acollida es fa amb totes les garanties. A més, recalquen que, en tot procés, han participat quatre veterinaris, un operari tècnic i els cuidadors del parc.

Pel que fa a la nova llar dels animals, cal recordar que la propietària del santuari, Paola Calasanz, va iniciar un crowdfunding que ahir es va donar per finalitzat. En total, durant el mes que ha estat activa la possibilitar de realitzar les donacions pel finançament col·lectiu i fins a mitja tarda d’ahir, es van recaptar 6.704 euros gràcies a 244 donacions. D’aquesta manera, la reserva no va assolir l’objectiu d’aconseguir els 850 euros per animal que s’acollís, i que, amb els 10 previstos era de 8.500 euros. Per tal d’ajudar i assegurar el benestar animal i oferir-los la millor vida possible, Naturlandia, com s’especifica en el comunicat del parc, ha fet una aportació a la campanya de 3.500 euros, per tal de cobrir les necessitats que es creen en la reserva amb l’arribada dels animals d’Andorra.

Wild Forest destinarà els diners recaptats a fer «noves quarantenes, noves instal·lacions d’abeuradors automàtics, nous punts de farratge per ampliar els menjadors, despeses de veterinaris, entre altres aspectes». 

Els altres animals a l’espera
En relació amb la resta d’herbívors que encara resten al parc –que són una vintena d’exemplars–,en el comunicat emès per Naturlandia s’indica que se seguirà treballant en el trasllat d’aquests animals, seguint les recomanacions dels experts veterinaris.

L’acord del trasllat per a la vintena d’exemplars herbívors que queden en el parc es veurà materialitzat en les setmanes vinents. No obstant això, recalquen, que «no hi ha una data fixada» per dur a terme el seu trasllat, ja que aquest fet depèn de diversos factors externs, com les proves de salut dels animals, els tràmits administratius i la disponibilitat, capacitat o altres circumstàncies amb relació als llocs d’acollida, que poden ser la mateixa reserva catalana Wild Forest o altres emplaçaments que no s’han indicat. 

D’altra banda, pel que fa als animals depredadors, els tràmits burocràtics segueixen el seu curs, i es podrà fer el trasllat, com s’assenyala des de Naturlandia, «en un breu termini de temps».

Sobre aquest trasllat, el director del parc, Xabier Ajona, va declarar que, «hi ha un sentiment contradictori i estrany, perquè són animals que s’han criat aquí, i tenen un vincle molt fort amb el centre i els seus cuidadors, però, la decisió de traslladar-los a altres emplaçaments, creiem que és la més encertada per als animals» i el seu futur. 

Aquest és el primer pas que es fa des del parc per dibuixar la nova orientació turística que ha de prendre Naturlandia en un futur pròxim, amb la posada en marxa de diferents activitats per a tots els públics, basades totes elles relacionades amb un concepte d’oci a la natura, d’esport i de gastronomia de muntanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT