PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vicky Jiménez, intractable

L’andorrana cull dues victòries, en individual i dobles, fent gala del seu caràcter i d’un gran desplegament físic

Per David Sansaloni

Vicky Jiménez en un dels partits d’ahir.
Vicky Jiménez en un dels partits d’ahir. | Miguel Angel Zubiarrain

Vicky Jiménez està intractable en el torneig de Roland Garros júnior. Ahir la tricolor va guanyar en les dues cites que tenia programades, tant en individuals com en dobles.


En el partit del quadre individual, l’andorrana va aconseguir desfer-se de Sebastianna Scilipoti, de 18 anys i número 759 del rànquing WTA i 45a a l’ITF júnior, per dos sets a zero, amb un clar 6-3, 6-2. Pel que fa al duel la del Principat es va mantenir ferma durant l’hora que va durar la trobada, on tan sols va perdre un servei en cada set. En el primer, la tricolor va sortir com una allau i va ser implacable fins a arribar a establir un 5-0 al marcador, fins que després va cedir tres jocs a la seva contrincant, i va acabar amb l’últim i definitiu 6-3. La del Principat va aconseguir dos breaks que van suposar el 2-0 i el 4-0, i hagués pogut tancar amb un 6-2 el primer set si no fos per la resistència que va posar la jugadora suïssa en evitar en dues ocasions el punt de set.


Ja en el segon, el domini de Jiménez encara va ser més destacat. Físicament la diferència va ser molt gran, igual que la tècnica que es va presenciar en cadascun dels cops que donava la d’Andorra. Ambdues tennistes van aconseguir defensar el servei, establint l’1-1, i totes dos van perdre el següent, com si es tractés d’un pacte. No obstant això, l’andorrana va trencar a favor seu el que va suposar el 3-2, posant contra les cordes Scilipoti, i a partir d’aquí va començar el recital. La de Suïssa ja no va tornar a fer cap joc, i no perquè no ho lluités, ja que en el 3-2, 5-2 i 6-2 es va arribar fins a l’avantatge en diverses ocasions. Finalment la lògica es va imposar i la del Principat va assolir el passi cap als quarts de final d’aquest Roland Garros júnior, on ja l’espera, casualment, la que és la seva parella en dobles, Linda Noskova. La txeca va ser molt superior a l’espanyola Ane Mintegi del Olmo en un partit on es va imposar per un contundent 6-0 i 6-2

El segon enfrontament, referent al quadre de dobles, Vicky Jiménez va formar parella amb Linda Noskova, i es van imposar per dos sets a un a la dupla formada per la mexicana Julia García (a la que ja va vèncer en el quadre individual) i la francesa Laia Petretic. El desgast de la jornada matinal es va notar en aquest duel, que es va allargar fins a l’hora i mitja de durada.


Al començament del partit, ambdues parelles es van mostrar molt sòlides i van ser Jiménez-Noskova les que van cedir el primer servei, que va suposar un avantatge de 2-1 per a García-Petretic, que no van desaprofitar. Aquestes es van endur el primer set per 6-4, però al segon l’andorrana i la txeca van demostrar una vegada més el nivell que posseeixen. Al contrari que en l’anterior, la pressió establerta va fer que la mexicana i la francesa van cedir dos jocs, que van suposar una diferència de fins a 0-5 per a les seves rivals. Tot i estar el resultat bastant encaminat, encara es va reduir la distància fins al 3-5, però l’empat va ser de justícia i amb aquest el partit se’n va anar al tie break.


Cap de les quatre jugadores volia perdre ni un sol punt, i on primer erraven unes, després ho feien les altres, fins que Jiménez-Noskova van aconseguir un avantatge de quatre punts i van tenir a la seva mà fins a tres punts de partit. Amb el resultat final de 8-10, l’andorrana va certificar la classificació als quarts de final, on haurà d’enfrontar a la japonesa Mei Hasegawa i l’estatunidenca Valencia Xu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT