PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Pujada Arinsal obrirà la Segona Divisió francesa

Alguns pilots que disputen la competició absoluta també hi participaran

Per El Periòdic

Els vehicles, llestos per a la Pujada Arinsal.
Els vehicles, llestos per a la Pujada Arinsal. | ACA Esport

La Pujada Arinsal, prova que organitza l’Automòbil Club d’Andorra i que es disputarà els dies 19 i 20 de juny, serà la primera cursa puntuable per al Campionat de França de Muntanya Segona Divisió, fet que li dona una major importància pel que representa el debut d’aquesta especialitat. Això farà que alguns dels pilots que disputen el campionat absolut també siguin a Arinsal per tal de posar a punt les seves màquines. Després d’aquesta jornada, el certamen francès continuarà una setmana més tard a La Pommeraye, el 26 i 27 de juny. 


La inscripció, que es tancarà aquesta mateixa setmana, compta ja amb més de 60 vehicles, que podrien augmentar en els darrers dies. Pel que fa als protagonistes, destaquen diversos noms importants com són els subcampions de França de Muntanya de Segona Divisió, Ronald Garcès (Audi R8 LMS Ultra/Sèrie B) i Kévin Petit (Norma M20 FC V8/Sèrie A), i en especial Cyrille Frantz (Osella PA30), subcampió francès absolut. També hi ha inscrita Marie Cammares (Tatuus FR2000), la pilot més ràpida de la muntanya francesa. 


Pel que fa a la participació local, aquesta té la seva principal representació amb els joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, actualment l’especialitat en la qual s’enfoquen els esforços d’aquest programa de promoció. Els tres pilots andorrans d’aquest programa seran a la sortida: Raül Ferré (Silver Car CS CM-Pro), Edgar Montellà (Silver Car S3 CM-Pro) i Marc Solsona (Speedcar GTR Evo/Pep Motor CM-Pro). Tots ells han signat un inici de temporada molt a tenir en compte. Ferré va acabar segon en la Subida al Fito del Campionat d’Espanya, certamen que segueix completament aquesta temporada, mentre que Montellà i Solsona, que corren el Campionat de Catalunya, van fer quart i vuitè, respectivament, a la Pujada a La Trona. També hi serà el pilot Àlex Español (Renault Clio Rally 5), que tot i participar habitualment en ral·lis ho farà també a la Pujada Arinsal per tal de perfeccionar el seu pilotatge sobre asfalt.


«Els espectadors de qualsevol origen territorial seran benvinguts en aquesta edició, donat que tot el Principat gaudeix d’una situació epidemiològica molt bona i plenament activa en la contenció definitiva de la pandèmia. El cap de setmana de motor a Andorra oferirà la màxima facilitat perquè pugui ser seguida», van comentar des de l’organització.

PUBLICITAT
PUBLICITAT