PUBLICITAT

Donació d’Argenta Patrimonios Vall Banc a l’Hospital Sant Joan de Déu

L’entitat lliura 15.000 euros a la investigació del càncer infantil

Per El Periòdic

El lliurament del xec d’Argenta Patrimonios Vall Banc Group.
El lliurament del xec d’Argenta Patrimonios Vall Banc Group. | VALL BANC

Argenta Patrimonios Vall Banc Group, entitat d’assessorament financer, ha donat 15.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu, centre mèdic especialitzat en pediatria i malalties infantils. L’ajuda econòmica es fa efectiva a través de l’associació contra el rabdomiosarcoma, que destina aquesta quantitat a la investigació del càncer infantil. Es tracta d’un càncer minoritari que es forma als teixits tous, especialment al teixit muscular de l’esquelet o als òrgans buits com la bufeta i o l’úter. Habitualment, afecta nens i nenes menors de 15 anys. A Espanya, cada any es diagnostiquen entre 35 i 40 nous casos de rabdomiosarcoma.
Joan Manel Casanovas, responsable d’Argenta Patrimonios Vall Banc Group i president de l’associació contra el rabdomiosarcoma, afirma que «aportar el nostre granet d’arena en accions socials com aquesta forma part de l’ADN de l’entitat. Encara queda un llarg camí per avançar en la investigació d’aquest càncer minoritari i saber que, amb la nostra ajuda, contribuïm a això és molt gratificant».
El 70% de l’estudi i l’avenç en el tractament d’aquestes malalties se subvenciona a través de donacions privades, mentre que el 30% del pressupost prové de concursos públics. «Amb l’impacte de la Covid-19, aquest tipus d’accions s’han vist reduïdes. Per això, la donació per part d’Argenta Patrimonios Vall Banc Group suposa un gran impuls pel 2021 i només amb la seva aportació, ens permet finançar el 30% de la investigació», va destacar Emma Perrier, del departament de captació de fons de l’Hospital Sant Joan de Déu.
El càncer infantil és molt diferent al càncer d’adults, ja que té una incidència molt més baixa, no es pot prevenir i requereix de teràpies i tractaments diferents. Al tractar-se d’una malaltia minoritària, no es dediquen els mateixos esforços en investigació respecte als de majors. Tot i així, cada any es diagnostiquen 1.200 nous casos en nens i adolescents a Espanya i un de cada cinc nens amb la malaltia no sobreviu. Pel fet que els resultats de les investigacions del càncer d’adult no es poden aplicar al càncer infantil, és necessari impulsar investigacions específiques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT