PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença la renovació

L’FC Andorra ja compta amb cinc baixes confirmades i treballa per resoldre la situació de tres jugadors més

Per David Sansaloni

Les operacions de l'FC Andorra.
Les operacions de l'FC Andorra. | Gràfic Pako Temprado

L’FC Andorra ja comença a perfilar en profunditat la plantilla amb la qual comptarà la pròxima temporada. Després d’anunciar l’adeu de Miguel Bañuz i Íker Goujón, el club va comunicar que Víctor Casadesús, Martín Mantovani i Diego Huesca no formaran part de la disciplina tricolor el pròxim any. En referència a la situació de Casadesús i Mantovani, aquests es desvincularan del club el pròxim 30 de juny a causa de la finalització i no renovació del seu contracte, com ja va passar amb Bañuz i Goujón. En el cas del porter Diego Huesca, l’entitat ha arribat a un acord pel seu traspàs amb el Club Sportivo Luqueño, equip de la Primera Divisió del Paraguai.


La porta de sortida està sent protagonista en l’equip del Principat, que ja compta amb cinc baixes oficialitzades, de moment, cap fitxatge. A banda dels casos ja confirmats de jugadors que no disputaran amb l’equip la Primera Divisió RFEF, també hi ha situacions en què s’està treballant des del Prada de Moles. Marc Aguado, Rubèn Enri i Kike Saverio són els noms propis que estan sobre la taula de la directiva. Tots tres jugadors acaben les seves respectives cessions a finals d’aquest mes, i s’haurà de decidir si es prolonguin les mateixes, si passen a ser jugadors fixes de l’FC Andorra o si, al contrari, segueixen camins separats.


En el cas d’Enri, el jugador està cedit per la UE Almeria i les lesions han estat presents durant gran part de la temporada passada. És per això que el jugador no ha pogut demostrar al 100% les seves capacitats i, dels tres, ha estat el que menys minuts ha disputat. No obstant això, el davanter badaloní va ser una de les predileccions en les oficines tricolor des de feia temps. 


Pel que fa a Marc Aguado, aquest ha disputat bastants minuts i ha sigut un home de confiança per a Eder Sarabia. El de Saragossa va arribar al Principat el passat agost cedit pel mateix equip, i el que més pot pesar-li a l’hora de determinar el seu futur són les intencions del club del qual és propietat. Just la setmana passada, el Reial Saragossa va fer oficial la renovació del migcampista. Segons els mitjans aragonesos, el Saragossa es va plantejar el seu retorn al gener per a reforçar a l’Esportiu Aragó, però l’FC Andorra es va negar en rotund a trencar la cessió del jugador. Ara, el que decidirà serà el seu director esportiu, Miguel Torrecilla. Si torna, tindrà contracte fins al 2024 i uns vuit milions de clàusula. Si no, quedarà lliure, i el club tricolor ja s’ha posicionat perquè segueixi en el Principat.


Finalment, Kike Saverio va arribar a l’equip cedit per l’Osasuna i la seva continuïtat depenia en gran manera d’una clàusula que estipulava que si els tricolor obtenien l’ascens a Segona Divisió, automàticament l’equatorià seria propietat de l’equip. A l’extrem li queden dos anys més de contracte amb l’Osasuna, però el club no va incloure el seu nom entre els qui estaran en el Promeses o els triats per a fer la pretemporada. El seu destí la pròxima temporada podria estar lluny del Prada de Moles. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT