PUBLICITAT

Comencen les proves de la selectivitat a la Seu d’Urgell

Fins aquest divendres, s’examinen 240 alumnes al Pavelló Poliesportiu

Per El Periòdic

Fins a 240 estudiants de segon de batxillerat de la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Andorra van iniciar ahir els exàmens de la selectivitat, que per primer cop es duen a terme al Pavelló Poliesportiu de la capital alturgellenca. Enguany, s’ha buscat aquest espai per l’elevat volum d’estudiants que fan les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) i per garantir les mesures de seguretat i minimitzar els riscos de contagi per la Covid-19. 

De fet, la xifra d’inscrits ha crescut respecte a anys anteriors, tenint en compte que la meitat dels estudiants (120) provenen de centres educatius del Principat d’Andorra per presentar-se a la fase específica, ja que la general la tenen convalidada amb la Prova Oficial de Batxillerat (POB) que fan al seu país. En concret, un total de 69 alumnes són de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell i 51 provenen de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà. D’aquesta forma, s’examinen 43 joves més que al juliol de l’any passat.

El president del tribunal de les PAU de la Seu d’Urgell, Julián Acebrón, va explicar que l’ús del pavelló poliesportiu per fer els exàmens els aporta unes «condicions diferents» respecte a les ubicacions anteriors, però que a la vegada, es tracta d’un espai ampli i ben ventilat. A més, cada alumne s’ha d’asseure a la mateixa taula en totes les proves i repartir-se a la sala. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT