PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Naiara Liñán, plata al Campionat de Catalunya

La taekwondista andorrana ha realitzat una temporada per emmarcar

Per El Periòdic

Liñán, amb la plata aconseguida al Campionat de Catalunya sub-21.
Liñán, amb la plata aconseguida al Campionat de Catalunya sub-21. | Juanjo Padrós

La taekwondista Naiara Liñán va tornar a pujar al podi, aquesta vegada aconseguint la segona posició en el Campionat de Catalunya sub-21. Amb tan sols 16 anys, l’andorrana ha fet una fantàstica temporada, on ha pogut demostrar tot el seu potencial i el prometedor futur que té al davant. Liñán ha aconseguit molt bons resultats en campionats de primer nivell, sent plata en el Campionat de Catalunya Júnior i sub-21, i bronze en el català i espanyol absoluts.


Juntament amb ella cal destacar l’actuació del director tècnic de la Federació Andorrana de Taekwondo, Juanjo Padrós, que amb paraules de la mateixa esportista «és una persona que m’ha donat suport des del principi, ha confiat en mi des del primer moment i si no hagués estat per ell no hauria pogut arribar fins a on sóc ara». El mateix Padrós va declarar que «[Liñán] sempre ha tingut molt bons resultats, sobretot en l’escenari català i espanyol, estant entre les tres primeres en la majoria d’esdeveniments. En l’àmbit europeu va aconseguir una medalla de plata i una quarta posició a un mundial en categoria cadet».


Després de superar amb nota alta aquestes darreres cites, l’esportista del Principat ja es prepara per a la pròxima, que tindrà lloc a l’agost, on competirà en l’Europeu Júnior a Estònia. Com ja és habitual en la tricolor, Liñán sortirà amb tot per tornar a estar entre les tres primeres classificades. No obstant això, i en paraules de Padrós, «ara arriba l’hora de la veritat», i és que la taekwondista passarà a competir en la categoria absoluta, un moment on «s’ha d’invertir tot el que es pugui, tant físicament i de compromís com en l’àmbit federatiu i de clubs».


La Federació Catalana ja va tenir en compte el potencial de la d’Andorra i la va citar per a competir amb la mateixa selecció al darrer Campionat d’Espanya. «No m’esperava poder anar amb ells, però em va cridar [el seleccionador] Javier Argudo, va dipositar la seva confiança en mi i vaig aconseguir el tercer lloc», va explicar Liñán. L’objectiu de la jove esportista és, en un futur, aconseguir representar Andorra en els pròxims Jocs Olímpics de París, el 2024, i tenint en compte els resultats obtinguts durant la temporada i la trajectòria de la tricolor, sembla d’allò més factible. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT