Empat de la selecció davant Gibraltar per a tancar la temporada 2020-2021

El combinat tricolor va mantenir el control del partit, però no va poder finalitzar amb èxit les jugades d’atac

Per David Sansaloni

Marc Pujol en una jugada d’atac en el partit davant Gibraltar.
Marc Pujol en una jugada d’atac en el partit davant Gibraltar. | FAF

La selecció va disputar l’últim partit referent a aquesta temporada 2020-2021. Gibraltar va ser la selecció escollida per a acabar aquest any futbolístic que tornarà per als tricolor a principis de setembre, en el duel que els enfrontarà al combinat de San Marino.

Ambdós equips van sortir al camp amb un joc molt similar, i els primers minuts van estar molt igualats. De fet, va semblar que els de Gibraltar van demostrar anar una marxa per davant dels locals, i va ser el número 19 dels visitants, De Barr, el que va posar l’esglai en l’Estadi Nacional. Amb una bona passada filtrada, el davanter es va plantar sol davant de Gomes, i amb la cama dreta va creuar en excés el tir, que va sortir fregant el pal esquerre de la porteria andorrana. Aquest va ser el punt d’inflexió, i els Álvarez de Eulate van començar a mantenir més la pilota. La banda dreta va ser protagonista, amb bones combinacions des del darrere, amb Moi San Nicolás intentant jugar amb Cristian Martínez i Aarón Sánchez.

Tres minuts després de l’ocasió de De Barr, el mateix Sánchez i el capità, Marc Pujol, es van plantar ràpidament en la frontal de l’àrea rival, però el xut de primeres de Pujol, que va intentar sorprendre Coleing amb una penjada, es va quedar sense potència massa ràpid. I si l’ocasió dels que ahir van sortir amb la samarreta blanca va ser el canvi en el joc tricolor, el mateix va passar al contrari. Quan es van complir els 28 minuts de partit, Gomes va treure una bona mà per rebutjar l’intent de rematada de Gibraltar en un córner, i aquesta jugada va donar lloc a un ràpid contraatac impulsat per Pujol, que va obrir cap a l’esquerra, buscant Àlex Martínez. Amb molta verticalitat, l’extrem va encarar els defensors i, després de retallar cap a dintre, es va treure un xut amb la cama dreta que va pegar en el travesser, sent l’ocasió més clara per als locals en aquesta primera part. En uns 45 primers minuts molt físics, a la selecció li va faltar trobar l’última passada. Tot i això, les estadístiques es van mantenir a favor dels del Principat: 65% de possessió i un total de 247 passades efectuades amb èxit.

La segona meitat va començar sense canvis, amb els mateixos 22 jugadors sobre l’herba, i com en la primera, Gibraltar va ser l’equip que va marcar el ritme, tenint així les primeres ocasions amb una falta en l’extrem esquerre del camp i un parell de jugades a baló parat. Una d’aquestes va fer que Gomes s’hagués de lluir amb una espectacular mà que va impedir que el 0-1 pugés al marcador. L’actuació del porter andorrà va ser destacada durant els 90 minuts.

Andorra va seguir buscant el gol que encetés el lluminós, però en cada oportunitat sortia un jugador rival que interceptava la pilota, impedint que la davantera tricolor aconseguís el tir a porteria. El monòleg es va repetir en multitud d’ocasions. La pilota va anar des de la defensa fins als migcampistes, però van faltar les ocasions clares. Cucu, que va entrar en la segona meitat, va refrescar la posició més avançada del joc andorrà i va demostrar les seves qualitats. En una d’aquestes, el mateix Cucu va aconseguir combinar amb Vieira, però el xut des de fora de l’àrea va sortir per la dreta de la porteria defensada per Coleing.

El marcador, finalment, no es va moure a l’Estadi Nacional i la selecció descansarà fins al pròxim duel, referent als Europeans Qualifiers, que els enfrontarà a San Marino a principis de setembre en un partit que es disputarà al Principat.