PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les piscines dels Serradells estaran operatives l’estiu vinent

Conxita Marsol confirma que, per tercer any consecutiu, hi haurà aquaparc per als infants a l’estadi comunal

Per Alba Llacuna

Marsol, Astrié i Cabanes en la visita a les obres dels Serradells.
Marsol, Astrié i Cabanes en la visita a les obres dels Serradells. | A. LL.

La piscina, tant exterior com interior, dels Serradells estarà operativa d’aquí a un any, és a dir, a l’estiu del 2022, si no hi ha cap imprevist d’última hora. Així ho va assegurar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en una visita ahir a les obres, acompanyada del cònsol menor, David Astrié, i el conseller d’Esports i Joventut, Alain Cabanes. Els treballs que s’estan duent a terme per reconstruir-la després de l’incendi que es va produir el novembre del 2018, segons la màxima responsable de la corporació comunal, «avancen segons el ritme previst».

Fa quatre mesos que es van iniciar les obres i, com va indicar Marsol, ara «la piscina es troba en un moment insòlit, ja que no hi ha sostre ni façana»; de fet, l’únic que es pot veure en la zona és el forat de la piscina i les estructures que l’envolten. Una imatge que, en molt poques ocasions s’ha pogut veure abans. En aquests mesos de feina, els operaris s’han dedicat a treballs d’enderrocament, de neteja i  de reforç de les estructures «perquè hi havia zones que havien estat afectades pel foc». A partir d’ara, en una setmana o 10 dies, es començarà el recobriment, tant del sostre com de les façanes, i «començarà a agafar la forma que estem acostumats a veure», va assegurar la cònsol major d’Andorra la Vella.

Tot i la dilatació de les obres, el pressupost previst inicial, de quatre milions d’euros, no patirà cap modificació; un import que el comú cobreix amb el que va cobrar de les asseguradores. Pel que va a la façana, una part de la reconstrucció, valorada en 900.000 euros, serà assumida per Progec, ja que els treballs estaven acabats en el moment de l’incendi, però la corporació comunal encara no els havia recepcionat; mentre que, l’altra part de la façana que quedava per reformar, l’assumirà el comú una vegada la mateixa empresa hagi finalitzat i entregat tots els treballs encomanats.

Marsol i el Comú d’Andorra la Vella es van mostrar molt satisfet de poder veure com avancen les obres. La cònsol major va aprofitar el moment per fer un repàs de tot el procés que s’ha allargat uns tres anys i que ara comença a veure la llum al final del túnel. «Primer, els peritatges van ser llargs, van durar un any, perquè estem parlant d’una quantitat de metres important; després, l’acord amb Progec, el concurs i adjudicació de l’obra i la pandèmia. Quan anàvem a recomençar, paren l’obra per un tema judicial. Finalment, al febrer es pot començar» la reconstrucció, va explicar Marsol.

Tercer any d’aquaparc
A causa de la impossibilitat de poder utilitzar les instal·lacions aquest estiu, Marsol va anunciar que «tornem a fer l’aquaparc com l’any passat» a l’estadi comunal Joan Samarra Vila del 6 de juliol al 21 d’agost. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que «els infants de la parròquia puguin tenir un espai d’aigua» que, a falta que s’aprovi en la junta de govern del Comú d’Andorra la Vella de demà, tindrà un cost d’uns 63.000 euros. Des del comú s’espera que aquest hagi de ser l’últim any que s’hagi de buscar activitats d’aigua alternatives a la piscina i es va emplaçar a «l’estiu que ve» per poder «reinaugurar tant la piscina interior com l’exterior».

La remodelació d’aquesta última, com va apuntar Marsol, s’iniciarà una vegada les obres de la interior estiguin «una mica» més avançades. En aquest sentit, va voler recordar que l’adjudicació d’aquestes obres es va fer pocs dies abans de l’incendi i, arran del foc, es van veure obligats a cancel·lar la licitació d’aquests treballs i que, en un futur molt pròxim, s’haurà de tornar a treure per tornar-la a adjudicar.
Marsol, a més, va recalcar, que mentre no estigui operativa la piscina dels Serradells, el Comú d’Andorra la Vella garanteix a través de convenis de col·laboració a les escoles esportives i clubs de la parròquia l’ús d’altres piscines, com la dels col·legis Janer, Sant Ermengol i Lycée Comte de Foix, encara que no siguin de les dimensions olímpiques com la dels Serradells.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT