PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espectacles i actuacions per inaugurar el nou carrer Callaueta

Els comerciants celebren les sinergies sorgides amb el comú

Per Lídia López

Meritxell López i Rosa Pascuet, durant la roda de premsa d’ahir.
Meritxell López i Rosa Pascuet, durant la roda de premsa d’ahir. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Un cop acabada la intervenció de transformació del carrer Callaueta, que ha passat a ser un espai íntegrament per als vianants, el Comú d’Andorra la Vella i l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres inauguraran el nou aspecte de la via amb una festa i activitats programades al llarg del cap de setmana. Amb el títol Callaueta Viu, els actes arrencaran amb una compareixença in situ de la cònsol major, Conxita Marsol. «Aquesta actuació dona vida a la zona, que guanyarà dinamisme i trànsit de persones», va assegurar la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius del Comú d’Andorra la Vella, Meritxell López, que també va recalcar que l’objectiu final és «integrar tota la parròquia a les zones comercials centrals». Cal recordar que el pla del comú inclou la incorporació de tot el barri de Prada Ramon amb l’eix central, també a través del passatge Biscariet i la plaça del The Cloud, que segons López, tindran actuacions «a mitjà termini» per tal de fer-ho realitat.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, va apuntar que «Callaueta era fosc, tancat i ple de cotxes», i que gràcies a la intervenció ara té un aspecte «molt més maco i obert». A més, es va mostrar esperançada que les accions ajudin a donar més mobilitat de persones a la zona. Així mateix, Pascuet va donar el seu agraïment al comú per la sinergia sorgida, destacant que és una «forma de potenciar el comerç en un moment complicat després de la pandèmia, quan més ho necessitem». I, de fet, la corporació va confirmar que té la «voluntat de seguir col·laborant» amb les diferents associacions de comerciants i barris d’arreu de la parròquia, i en el cas concret de Prada Ramon, va recalcar que «aquesta estructura urbanística dona la possibilitat de fer més accions».

Tal com va detallar Pascuet, en aquesta zona hi ha radicats uns 600 comerços, i tot i que la majoria corresponen a oficines o espais professionals que ja funcionen habitualment, va indicar que «els que es troben a peu de carrer hem patit molt», fent referència que amb l’aplicació del teletreball han perdut un volum important de vendes. Així, va insistir que malgrat que a l’eix central –especialment a l’avinguda Meritxell– ja es pugui percebre una major afluència de clientela i turisme, «la gent no va a darrere», i per això, «necessitem ajuda perquè vinguin». De fet, l’entitat ja ha pensat en accions futures per atraure més persones, i la presidenta va avançar que el pròxim pas serà «publicitar la restauració» del barri.

Entrant al detall dels actes previstos, el dissabte actuaran Chris Aguilar i la TC escola de dansa al matí, mentre que a la tarda es durà a terme el Cercavila de les Flors i tancarà la jornada el DJ Richy Vuelcom. L’endemà hi haurà una masterclass de fitness amb Hocine Haciane i seguidament es farà un espectacle infantil anomenat El gran concurs. En aquest sentit, Pascuet va compartir que hi ha una iniciativa per seguir tirant endavant activitats, apuntant que «tenim un futur pròxim molt bo i estem il·lusionats perquè sortim d’un moment molt negre».

Sense incidències al trànsit

La nova zona per a vianants ha implicat un nou paradigma en la circulació de vehicles. En concret, el trànsit entre el carrer Bonaventura Armengol i l’avinguda Tarragona es vertebra a través del carrer Joan Maragall i no, com abans de les obres, a través del carrer de la Sardana. Paral·lelament, també s’està implementant una reducció de la velocitat màxima permesa a 30 km/h que aviat serà definitiva. En qualsevol cas, la consellera va assegurar que «no s’ha constatat cap incidència» respecte del canvi.

A més, preguntada per la premsa sobre la pèrdua de places d’aparcament, tant del mateix carrer Callaueta com per la desaparició de l’aparcament del Fener I, López va confirmar que, «comparativament, el parc de places s’ha vist incrementada una mica», i va apuntar que «de moment, són suficients», tot i confirmar que «si surten noves oportunitats, les estudiarem».
Segons la corporació, aquesta actuació urbanística ha suposat una inversió d’uns 400.000 euros i al voltant de quatre mesos de treballs. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT