PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gemma Barrabeig i els germans Casal guanyen la Otso Travessa

Es tracta de la 38a edició de l’esdeveniment, que és la segona prova de la Copa d’Andorra 2021

Per El Periòdic

Un moment de l’entrega de premis de la Otso Travessa.
Un moment de l’entrega de premis de la Otso Travessa. | Comú d’Encamp

Cap de setmana intens el viscut a la parròquia d’Encamp amb la celebració de la 38a edició de la Otso Travessa d’Encamp. La segona prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2021 va estar un èxit de participació amb quasi 300 inscrits en les quatre distàncies disponibles. Tal com ja es va fer a la Nit de la Gallina, les sortides dels corredors es van realitzar en grups de 20 persones, per tal de garantir les distàncies de seguretat obligatòries. 

La distància reina d’aquesta edició va estar la marató, una prova nova de 42 quilòmetres, molt exigent i amb un desnivell positiu de quasi 3.000 metres. Amb sortida i arribada al Comú d’Encamp, els participants van haver de completar un traçat tècnic passant per collades, llacs i tres refugis de la parròquia, coronant el Pic de Pessons, punt més alt de la cursa. En categoria masculina, Marc i Òscar Casal van assolir  la primera i segona posició compartida, travessant la línia de meta en 4h46’56”. Els germans es van tornar a imposar amb autoritat, tal com va passar a la primera prova del calendari andorrà. Javier Puit va estar el tercer classificat amb un temps final de 5h03’35”. 

En categoria femenina, Gemma Barrabeig va ser la primera classificada, arribant al centre d’Encamp en 5h47’00”. Elisa Mas i Anna Feliubaladó li van acompanyar al podi. Mas va completar els 42 quilòmetres en 6h17’21” i Feliubaladó en 6h55’24”.

Les altres distàncies disputades avui van estar les ja habituals. Els primers en sortir van ser els corredors que recorrien el traçat de 21 quilòmetres i 1.480 metres de desnivell positiu. En categoria femenina, Maria Carner es va endur la victòria amb un temps de 2h44’58”. Cris Milla i Ariadna Fenes van pujar al podi en 2a i 3a plaça respectivament en 2h56’38” i 2h56’46”.
En categoria masculina, Guillem Aubach va travessar la línia de meta en primera posició en un temps de 2h31’43”. La segona i tercera posició va estar compartida per David Méndez i Carlos Fernández, ambdós corredors de l’equip nacional de la FAM. Han finalitzat la mitja marató en 2h32’15”. 

Cal destacar que des del Comú  d’Encamp s’ha valorat positivament l’esdeveniment i especialment l’ampliació a tot el cap de setmana ja que «volíem un cap de setmana d’esport i amb activitat al centre d’Encamp, i s’ha aconseguit l’objectiu», va apuntar el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández. D’altra banda, va valorar la cursa com una prova positiva de cara al futur: «El resultat és molt bo i, per a futures ocasions, és una prova amb un creixement exponencial». Així, va remarcar que la intenció serà fer «créixer el nombre d’inscrits». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT