PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les seleccions de bàsquet tornen a competir després d’un llarg període

L’equip femení jugarà el Campionat d’Europa de Petits Estats a Xipre i el masculí a Irlanda

Per El Periòdic

Colom jugant un partit amb la selecció.
Colom jugant un partit amb la selecció. | FIBA

Les seleccions absolutes masculina i femenina tornaran a disputar una competició oficial després d’un llarg període d’inactivitat a causa de la pandèmia i a la no classificació pels JPPE que es van disputar a Montenegro al no haver assolit la mínima marcada pel COA, que exigia haver fet podi al campionat d’Europa anterior.

Pel que fa a la selecció masculina que dirigirà David Eudal, la competició es durà terme a Dublín del 10 al 15 d’agost i els rivals seran Malta, Gibraltar, San Marino i Irlanda. El torneig es disputarà en format lligueta. La darrera participació oficial dels andorrans data del 2018 on van signar la 5a plaça al Campionat dels Petits Estats que es va jugar a San Marino.

Per la seva part, el combinat nacional femení tornarà a la competició cinc anys després de la 4a plaça aconseguida al Campionat dels Petits Estats disputat a Gibraltar l’any 2016, i ho farà amb un combinat molt jove format íntegrament per jugadores que juguen fora del país. L’equip que dirigirà Jaume Tomàs jugarà la fase de grups davant tres seleccions molt exigents com són Noruega, Irlanda i Malta en el campionat de Xipre, que es disputarà del 20 al 25 de juliol.
D’altra banda, la setmana vinent es coneixeran els rivals de les seleccions sub-18 masculina, que competirà a San Marino del 3 al 8 d’agost i de la selecció sub-18 femenina, que serà l’amfitriona de l’Europeu que es disputarà a Andorra del 27 de juliol a l’1 d’agost. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT