Andorra cau per 0-3 davant una Albània que imposa la seva qualitat

El conjunt d’Eloy Casals paga molt cares les errades defensives, que deriven en els tres gols en contra

Per Marcos Bernat

Un moment del partit entre Andorra i Albània.
Un moment del partit entre Andorra i Albània. | FAF

La selecció sub-21 va caure per 0-3 davant Albània en el Nacional, amb un equip ple de jugadors de la nova generació, que sortien a la gespa amb la il·lusió de disputar el partit de classificatori a l’Europeu. Les ganes es feien notar i els d’Eloy Casals mostraven una gran intensitat en els primers minuts de la trobada, tot i que el seu rival no es quedava enrere. I és que els albanesos sortien amb la intenció de sumar tres punts per a encarrilar el seu objectiu: quedar entre els dos primers del grup.

Els compassos inicials van estar marcats per les escasses ocasions. En el 17, però, els visitants van aprofitar la primera de la trobada per a anotar. Broja va aprofitar un error en la línia defensiva per a quedar-se tot sol davant Iker i perforar la xarxa per a posar el 0-1. Amb el pas dels minuts, el quadre visitant va començar a sentir-se còmode en el terreny de joc, demostrant ser un conjunt amb «bon tracte de pilota», tal com apuntava el tècnic local en la prèvia. No obstant això, la possessió no derivava en opcions clares d’ampliar l’avantatge i els de casa continuaven vius passada la mitja hora de joc.

L’enfrontament estava a punt d’arribar a l’equador, quan els andorrans van rebre un cop dur. Vales va derrocar un adversari, el col·legiat va assenyalar penal i Mehmeti va executar la pena màxima en el 43. Iker va encertar el tir, però no va ser suficient per detenir el cuir, que va entrar molt ajustat al pal. Després de la diana, la graderia va intentar aixecar la moral dels de casa, que presentaven rostres abatuts. Així, amb 0-2, van finalitzar els primers 45 minuts.

El segon temps va començar amb els del Principat animats, a la recerca d’ajustar l’electrònic. D’aquesta manera, es van produir diversos acostaments a través de centres a l’àrea, però cap amb excessiu perill. Sense aprofitar la bona sortida, els albanesos, que havien començat amb menys intensitat que en la primera part, van tornar a prendre el control.

A 30 minuts del final, la pluja començava a caure sobre la gespa del Nacional, fet que afavoria la circulació ràpida de pilota per als visitants. Aquest factor, anava a condicionar negativament a Andorra, que va encaixar el tercer en el 62. Karrica va posar una centrada enverinada, Iker va intentar atrapar una pilota mullada que va acabar en gol.

La tercera diana va matar el partit. Els locals van pagar el desgast físic i les opcions de provar al porter rival semblaven nul·les. La selecció albanesa aprofitava la situació per adormir el duel a base de passades que cansaven el seu oponent. Així, sense emoció, ni en el marcador ni en el joc, la trobada va arribar a la seva fi.