PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals proposa premiar el reciclatge de residus

La formació política proposa crear una targeta cívica per als residents

Per El Periòdic

Les casetes de reciclatge.
Les casetes de reciclatge. | Comú d’Escaldes-Engordany

Liberals Escaldes-Engordany, en un comunicat enviat ahir, celebren la posada en marxa de les noves casetes de reciclatge que funcionen amb targetes magnètiques i que determinen franges horàries per dipositar els diferents tipus de residus. Tot i això, conviden al Comú d’Escaldes-Engordany a fer un pas més enllà i proposen premiar els usuaris d’aquestes casetes pel bon ús de les instal·lacions.

En aquest sentit, des de la formació política consideren que accions com aquestes són necessàries per potenciar el reciclatge a la parròquia, però proposen a la corporació comunal la creació d’una targeta cívica per als residents a Escaldes-Engordany que permeti aconseguir avantatges, descomptes o promocions per a tots aquells que reciclin d’una forma adequada, és a dir, no només el triatge i el dipòsit de forma correcta, sinó també respectant l’horari en què s’ha de tirar aquests residus.

Precisament, el comitè liberal escaldenc destaca que un servei semblant al que ells proposen es podria dur a terme a Ordino, després que el segon projecte més votat al pressupost participatiu ordinenc contemplés la posada en marxa d’una màquina que premia a les persones per reciclar correctament. A més, des de la formació política subratllen que aquest sistema també es fa servir en altres països, com és el cas de Dinamarca, Bèlgica o Suècia.
Per això, proposen a l’equip comunal encapçalat per socialdemòcrata Rosa Gili que tinguin en compte aquesta possibilitat per poder incentivar el reciclatge a la parròquia i seguir promocionant accions per a lluita contra el canvi climàtic i el respecte pel nostre entorn natural.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT