PUBLICITAT

Comencen les obres d'urgència per evitar més danys a Ràdio Andorra

  • El comú d'Encamp té cedits els terrenys adjacents de l'edifici i preveu donar-los al Govern
PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
Una imatge de l'interior de l'edifici fet malbé. Foto: LADOYER

Ahir van començar les obres d'urgència de l'edifici de Ràdio Andorra. Es tracta dels treballs per refer la teulada per evitar més filtracions d'aigua i més danys en aquest immoble cabdal en la història andorrana del segle XX, peça destacada de l'anomenada arquitectura del granit i que des del 2003 forma part de l'Inventari General del Patrimoni.

Aquestes obres, adjudicades el novembre passat, tenen l'objectiu de reparar les filtracions d'aigua que causen el deteriorament de l'edifici i que posen en perill la maquinària de la planta baixa. La intervenció inclou la restitució del fals sostre de guix de la sala principal i de la coberta transitable de la terrassa; la substitució dels vidres trencats de les lluernes i de les estructures de ferro de les claraboies rovellades per la humitat, i la retirada de les restes de guix que esquitxen la planta baixa. Aquestes obres tenen prevista una durada de dos mesos i un cost de 44.736 euros.

Per altra banda, el Comú d'Encamp disposa dels terrenys adjacents a l'edifici de Ràdio Andorra, després que els propietaris d'aquests els cediren en concepte de cessió obligatòria pel 10% que obliga la llei i per l'execució d'una unitat d'actuació a una part de la parròquia. El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís va informar que aquests terrenys, ara propietat comunal, podran cedir-se al Govern quan aquest decideixi quin ús farà d'aquest edifici. Una decisió que depèn d'un pressupost important, i que la situació política i econòmica preveu que no serà aviat.

L'edifici de Ràdio Andorra actualment es troba ubicat en una mena d'illa degut a la construcció dels dos túnels, que evitaran la corba perillosa coneguda com la de Ràdio Andorra. Tot i això es preveu que en finalitzar aquestes obres de la carretera general 2 es restitueixi el paisatge i l'entorn tal i com estava abans, cobrint la superfície de dalt dels túnels de vegetació. Una restitució que es podrà comprovar a la tardor vinent.

L'ÚS DE L'EDIFICI PENDENT/ La determinació que el Ministeri de Cultura haurà de prendre per acordar l'ús d'aquest immoble queda pendent i no hi ha data ni termini per decidir-la. La situació indeterminada de la política i els pressupostos de contenció són les principals raons per les quals el futur d'aquesta infraestructura quedarà en punts suspensius.

Recuperar la seu de l'ens de Radio i Televisió d'Andorra va ser una de les destinacions apuntades pel mateix cònsol encampadà i acceptades per a estudiar per part del Ministeri de Cultura. Tot i això el que és té clar és que l'ús haurà de ser públic i també es va apuntar que la planta baixa hauria de ser visitable com una mostra museística, ja que es disposa de la maquinària de la ràdio que va ser usada des del 1939 –l'any que es va inaugurar– al 1984, que també es preveu mantenir en bones condicions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT